Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

5 stvari koje će popraviti vaše poslovanje

Kako biste rasli, ponekad morate odlučiti da više neće raditi neke stvari.

5 stvari koje će popraviti vaše poslovanje

Razvoj poslovanja podrazumijeva stvari kao što su dodavanje novih komponenti, rizike i sl. Ponekad, manje je više. Evo što su neki poduzetnici prestali raditi kako bi omogućili rast svojih poduzeća: 

1) Ne pretjerujte sa sankcijama

"Pogreške su loše, ali još je gore ako ste prestrogi u njihovom sankcioniranju. Ne kažnjavam zaposlenike kada naprave pogrešku jer želim da sami promisle o njoj. Osim toga, ne želim da se boje donositi odluke u budućnosti. Ako i donesu odluku koja nije ispravna, ne želim da se boje ponovo donijeti odluku." 

Brandon Lowery, Converge Communications Technologies

2) Nemojte se sakrivati iza monitora 

"Tehnologija je odlična, ali uz toliko pošte, tekstova i društvenih mreža nismo uvijek u stanju razvijati trajne odnose na temelju kojih ćemo izgraditi ili poboljšati poslovanje. Uvijek se prisiljavam držati dalje od računala, isključiti telefon i družiti s ljudima licem u lice. To mi je pomoglo da izgradim kvalitetan odnos sa svojim klijentima i zaposlenicima." 

Joe Fuld, The Campaign Workshop, Inc.

3) Ne zaboravite prodaju 

"Možemo smanjiti izdatke za marketing i više prodavati. Ponovno smo počeli kontaktirati klijente, organizirati večere i druženja s njima, ali i aktivno tražiti nove klijente. Nismo prekinuli s marketinškim aktivnostima, ali smo svakako trebali osigurati da osim reklamiranja i prodajemo." 

April Cleek, EHR Concepts

4) Odbacite ono što nije vaš osnovna djelatnost 

"Prodali smo profitabilan posao, koji je predstavljao 20% naše ukupne prodaje, kako bismo ojačali svoju osnovnu djelatnost. Prodali smo ga kako bismo se mogli fokusirati na ono u čemu smo dobri i povećali smo cjelokupno poslovanje za 15%." 

Doug Picatti, Picatti Bros.

5) "Odustanite od kontrole"

"Kada sam shvatio da nisam dovoljno fokusiran i da je sa mnom teško raditi, odustao sam od kontrole. Morao sam se prestati uključivati u svaki segnemt poslovanja i pustiti odlične ljude koje sam zaposlio da rade svoj posao. U posljednjih godinu dana posao je narastao za 77%, a i budućnost djeluje obećavajuće." 

Chris Peer, SyncShow Interactive

Izvor: Inc 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.