Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Da bi uspjeli u budućnosti uveli obavezno učenje kineskog

Sao Joao de Madeira, grad na sjeveru Portugala uveo je obavezno učenje kineskog jezika. Kineski se i kod nas smatra 'jezikom budućnosti' pa pogledajte ponudu tečajeva na EduCentru.

Da bi uspjeli u budućnosti uveli obavezno učenje kineskog

Sao Joao de Madeira, grad na sjeveru Portugala uveo je obavezno učenje kineskog jezika za 8-godišnjake i 9-godišnjake kako bi ojačao njihovu konkurentnost na rastućem kineskom tržištu.  U gradiću sa samo 20.000 stanovnika smještene su brojne tvornice obuće, a vlasti smatraju kako će poznavanje mandarinskog olakšati proboj na kinesko tržište, javlja RT.

"Kineski je ključ koji će otvoriti vrata najvećeg svjetskog tržišta", kazala je Dilma Nantes, gradska savjetnica za obrazovanje.

Kina je najveći svjetski proizvođač obuće pa tako u toj zemlji svake godine nastane 10 milijardi pari. Ipak, Kina je sklona obući iz Portugala u kojem je izvoz sa 10.000 pari 2011. porastao na čak 170.000 u 2013. godini.

Financijska kriza u Portugalu je uzrokovala nezaposlenost od 17 posto, a portugalsko gospodarstvo jedno je od onih koje je kriza najviše uzdrmala.

Prema rezultatima ankete koju je portal EduCentar proveo na više od 450 ispitanika većina ispitanika (39%) zalaže se za uvođenje ruskog jezika u škole jer je Rusija 'značajno i veliko tržište'. Trećina ispitanika (30%) je među ponuđenim odgovorima odabralo 'nešto drugo', navodeći pritom jezike kao što su španjolski, talijanski, francuski i njemačkiMalo više od petine ispitanika (23%) je za uvođenje kineskog jezika dok 8% ispitanika smatra da je u sadašnjem ili budućem poslovnom okruženju nužno poznavanje japanskog jezika

Ako i sami prepoznajete važnost učenja ovih jezika u kontekstu gospodarskog i (osobnog) poslovnog razvoja, pogledajte ponudu tečajeva stranih jezika na portalu EduCentar, a mi izdvajamo Tao - centar kineskog jezika - specijalizirani centar za kineski jezik i kulturu koji kao član unutar Sputnik Grupe organizira tečajeve kineskog, studijska putovanja u Kinu te razna događanja i aktivnosti vezane za Kinu, kineski jezik, povijest Kine, njezine običaje i kulturu.Kineski znak Tao (Dao), po kojem je centar dobio ime, prevodi se kao 'put', 'cesta', 'metoda', 'način'. Za ponudu tečajeva kliknite na link

Izvor: Večernji.hr 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.