Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

7 stvari koje možete naučiti od Taylor Swift

Ima tek 25 godina, ali već je 'teška' više od 200 milijuna dolara. Od Taylor Swift isplati se učiti.

7 stvari koje možete naučiti od Taylor Swift

Iako mlada, ova pjevačica prošla je mnoge zaokrete u karijeri, a svaki od njih znala je dobro unovčiti. I ne samo to. Ovo je jedina pjevačica koja je uspjela natjerati moćni Apple da joj plati ako želi emitirati njenu glazbu. 

Osvojila je impresivan niz nagrada i priznanja, ali osim što je uvjerljiva vladarica šoubiz scene, Swift je i odlična poduzetnica čije će vas izjave vjerojatno inspirirati da 'zapnete' još jače:

1) „Želim iskoristiti što više mogu od ovog uspjeha, jer neće trajati vječno.“

Postoji narodna izreka koja kaže da se željezo kuje dok je vruće – izvucite maksimum iz svake prilike koja vam se pruža. Svi uspješni poduzetnici znaju dobro iskoristiti svaku, pa i najmanju priliku, za stvaranje dodatnog prihoda.

2) „Ne moramo svi dijeliti isto mišljenje, ali moramo imati poštovanja jedni prema drugima.“

Ponekad ćete se naći u konfliktnim situacijama, bilo da je riječ o klijentima, kolegama ili partnerima. Ključ uspjeha leži u prihvaćanju i poštivanju svih profila ličnosti. Naravno, postoje i ekscentrični poduzetnici, ali vi niste Elon Musk. Poštujte ljude i oni će vam višestruko vratiti.

3) „Bojim se prosječnosti." 

Zalažete li se za prosječno, takvi ćete jedino i biti. Uspješni ljudi ne poduzimaju male rizike i ne ulažu svoju energiju i vrijeme u male ideje. Razmišljajte kao veliki: pomičite granice, usudite se iskoračiti iz svoje zone udobnosti. 'Dovoljno dobro' i 'prosjek' nisu riječi u vokabularu uspješnih ljudi.

4) „Biti neustrašiv ne znači biti 100 posto hrabar; to znači biti prestravljen, ali svejedno skočiti.“

Naravno da strah uvijek postoji – donosite li neku poslovnu odluku sa 100-postotnom sigurnošću, vjerojatno samo niste dobro razmislili o svim rizicima. Imajte vjeru, dajte sve od sebe kako bi stvari funkcionirale i nemojte odustajati. Bojite li se da bi nešto moglo poći po zlu, to je odličan način da pođe po zlu!

5) „Nemojte se zamarati ljudima koji bacaju kamenje na stvari koje sjaje.“

Ovo je dio iz pjesme koja ne govori samo o tinejdžerima. Posebno u vrijeme razvoja komunikacije na društvenim mrežama, što ste uspješniji više ćete kritičara privući. Nitko ne kaže da samo šutke morate prijeći preko uvreda, ali nemojte im davati ni preveliko značenje. Zapravo, neka vas to potakne da se trudite još više. 

6) „Hrabrost je ustati i boriti se uvijek iznova za ono što želiš – čak i ako si prije toga nekoliko puta izgubio.“

Doživjeti neuspjeh je teško, ali ni upola tragično kao ostati pasivan. Ne gubite nadu i nemojte misliti da vam neke stvari naprosto nisu suđene. Sjetite se nekih slavnih lica: Walt Disney u početku je radio u medijima. Rekli su mu da nema mašte i da mu nedostaje ideja. Možete li zamisliti kako bi svijet izgledao da je Disney povjerovao u tu glupost i povukao se?

7) „U životu nije bitno znati preživjeti oluju, već naučiti plesati na kiši.“

Lako je raditi i voljeti ono što radiš kada stvari idu glatko. Ali što učiniti kada prihodi drastično padnu, klijenti postanu mrzovoljni a zaposlenici nezadovoljni? Upravo u takvim trenutcima shvaćate od čega ste zapravo 'napravljeni'. Ostanite aktivni i učite savladavati prepreke koje vam se nađu na putu. Koncentrirajte se na ono dobro što će ostati nakon oluje i na prevladavanje izazova, umjesto na sam izazov.

Ne morate biti pop zvijezda da biste shvatili što Swift govori. Ovu mladu glazbenu ikonu krasi poduzetničko iskustvo koje uvelike premašuje njene godine. Pogledate li njeno glazbeno carstvo, popularnost na društvenim mrežama i način kako je sve to ostvarila, vidjet ćete da Swift nije 'instant proizvod' neke glazbene kuće već autentična mlada osoba od koje i oni stariji mogu ponešto naučiti.

Izvor: inc.com 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.