Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

HPB-u titula Poslodavac Partner

Certifikat Poslodavac Partner, priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima koje dodjeljuje SELECTIO, tvrtka za savjetovanje u području ljudskih resursa, i ove godine pripao je Hrvatskoj poštanskoj banci, čime se potvrđuje kontinuirana briga i odgovornost HPB-a prema zaposlenicima.

HPB-u titula Poslodavac Partner

U 2018. je pokrenut transformacijski program HPB 2.0, usmjeren na razvoj sustava za upravljanje promjenama i povećanje učinkovitosti cijele organizacije. Unutar ovog Programa s aspekta upravljanja ljudskim resursima, cilj je izvrsne zaposlenike educirati, mentorirati i osnažiti njihove kompetencije u iniciranju i upravljanju promjenama, kako bi se osigurao održivi rast u konkurentskom okruženju.

U HPB-u sve više jača kompetencijski pristup te je tako u 2018. godini naglasak bio i na unapređenju modela stručnih i osobnih kompetencija. Razvoj i unapređenje kompetencijskog modela u velikoj mjeri temelji se na suradnji s najuspješnijim zaposlenicima iz pojedinih poslovnih područja. Cilj je, uz podršku HR-a, zaposlenicima dati mogućnost sudjelovanja u izradi kompetencija ključnih za njihovo radno mjesto kako bi se osigurala bolja osnova za sve HR procese - od zapošljavanja, planiranja razvojnih potreba, upravljanja učinkom i prepoznavanja izvrsnih zaposlenika, upravljanja talentima i planiranja nasljednika te zadržavanja ključnih zaposlenika.

Uz kompetencijski model razvijaju se i procesi koji potiču kulturu kontinuiranog davanja i primanja povratnih informacija, što pomaže brzoj prilagodbi dinamičnom tržištu.

Proveden je i niz inicijativa usmjerenih na osiguravanje zadovoljstva zaposlenika HPB-a, kao što je subvencioniranje sportskih i kulturnih aktivnosti, poseban program zdravstvenog osiguranja te klizno radno vrijeme za lakše usklađivanje privatnog i poslovnog života. Također, kako bi se zaposlenici uvijek osjećali slobodni sugerirati unapređenja u radu tvrtke, u HPB-u snažno potiču dvosmjernu komunikaciju te je omogućena direktna komunikacija s predsjednikom Uprave.

Tomislav Vuić, predsjednik Uprave HPB-a i Ana Đidara, direktorica Ureda za upravljanje ljudskim resursom su primili Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

 „Ponosni smo sto je prepoznata izvrsnost u procesima upravljanja ljudskim potencijalima u HPB-u. Svakako nam je cilj i dalje unapređivati naše HR procese, s obzirom na važnost i zahtjevnost upravljanja ljudskim potencijalnima u vrlo dinamičnom i sve kompleksnijem tržišnom okruženju.“ istaknula je Ana Đidara, direktorica Ureda za upravljanje ljudskim resursom.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta www.poslodavacpartner.org.

Trenutno je 49 nositelja certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji:

24sata, A1 Hrvatska, AbbVie Hrvatska, AbbVie Bosna i Hercegovina, AbbVie Biopharmaceuticals GmbH Srbija, AbbVie Biofarmacevtska družba Slovenia, Aminess hoteli i kampovi, Atlantic Hrvatska, Atlantic Srbija, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, CROSCO, Erste&Steiermärkische Bank, Europa – upravljanje nekretninama, FINA gotovinski servisi, Heineken Hrvatska, Henkel Croatia, HEP Opskrba, Herbalife Hrvatska, HiPP Hrvatska, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska pošta, Hrvatska poštanska banka, Hrvatski Telekom, INA, INA MAZIVA, JGL, JT International Zagreb, Kaufland Hrvatska, Lidl Hrvatska, Luckia Hrvatska, Molson Coors Bosna i Hercegovina, Mylan Hrvatska, Philip Morris Zagreb, Plavi tim, PLIVA Hrvatska, Poslovna inteligencija, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, STSI, Tele2, Top Računovodstvo Servisi, Valoviti papir Dunapack i Zagrebačka pivovara.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.