Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Bliži se Sajam poslova u turizmu – odradite domaću zadaću!

Od 20. do 27. veljače održava se Sajam poslova u turizmu. Sajam je virtualan i održava se na adresi: www.mojposaouturizmu.net.

Bliži se Sajam poslova u turizmu – odradite domaću zadaću!

Tijekom osam dana trajanja, Sajam je dostupan putem svih uređaja: računala, tableta i mobitela, te omogućuje direktnu izravnu komunikaciju s poslodavcima. Da, kontakt s poslodavcem sada možete ostvariti bez putnih troškova!

Kako biste 'kliknuli' s poslodavcem, bitna je priprema.

Informacije o poslodavcu možete pronaći na raznim mjestima, od foruma do Facebook grupa, no pitanje je jesu li te informacije provjerene ili su samo dojam nekolicine korisnika. Vodite računa i o aktualnosti informacija koje se navode o određenom poslodavcu.

Preporučamo da proučite web stranicu tvrtke kako biste se informirali o poslovanju, ali i stekli dojam jeli li ta tvrtka i poslodavac pravi izbor za vas.

Budući da su društvene mreže danas nezaobilazan dio poslovanja i društva općenito, možete pogledati društvene profile potencijalnog poslodavca s ciljem upoznavanja politike i komunikacije unutar tvrtke. To će vam također pomoći u saznanju je li to pravi poslodavac za vas.

Imat ćete priliku upoznati neke od poslodavaca putem objavljenih intervjua, pa pratite i našu stranicu.

Sve prikupljene informacije poslužit će vam kao priprema za uspješnu prijavu na oglas, ali i za popis pitanja koja možete uputiti poslodavcu putem online chata. 

Krenite s ažuriranjem životopisa

Pri kreiranju ili doradi životopisa, pokušajte razmišljati kao poslodavac koji je zaprimio velik broj prijava, u strci je s vremenom i pored čitanja životopisa mora obavljati svoj redovan posao. Iz tog razloga, pokušajte biti jasni i kratki, ali s dovoljnom dozom informacija koje se od vas očekuju: to su prvenstveno radno iskustvo, obrazovanje i vještine.

Pripazite na strukturu i količinu informacija, krenite od novijih prema informacijama starijeg datuma, u natuknicama.

I virtualni dojam je bitan

Iako se poslodavcu javljate putem chata iz udobnosti vlastitog doma, imajte na umu da je ovo ipak razgovor za posao koji zahtijeva određenu razinu komunikacije.

Prilikom odabira nadimka za potrebe chata savjetujemo vam da navedete svoje ime i prezime te da ne koristite nepovezane pojmove poput 'Dalmatinac' ili 'kim2301'.  Navođenjem imena i prezimena ostavljate profesionalni dojam, a poslodavac će vas lakše povezati s poslanom prijavom.

Izdvajamo neke od poslodavaca koji će tražiti veći broj radnika na različitim pozicijama:

Maistra Hospitality Group iz godine u godinu zapošljava sve veći broj zaposlenika što je u skladu s rastom posla u predsezoni i posezoni. S obzirom da dio njihovih objekata radi tijekom cijele godine, govorimo o cjelogodišnjem zaposlenju s mogućnošću daljnjeg profesionalnog i osobnog razvoja. Samo petina zaposlenika angažirana je na određeno vrijeme i u radnom odnosu je koji traje kraće od 6 mjeseci.

Uglavnom je potreba za zaposlenicima za poslove u odjelima hrane i pića, domaćinstvu, recepciji, wellnessu, animaciji i sportu. Sva ta radna mjesta, u početku sezonska, mogu voditi do cjelogodišnjeg rada i razvoja karijere u turizmu.

Osnovni moto Radisson hotelske grupacije glasi: "Every moment matters" ("Svaki trenutak je važan") i kao takav definira tim, način poslovanja i temeljnu vrijednost koja vodi ka izvrsnosti.

I ove godine veliku važnost pridat će programu pripravništva za hotelske menadžere. Ovaj program je izuzetna prilika za mlade osobe koje žele izgraditi svoju  karijeru u hotelijerstvu, jer im omogućava da steknu praktična znanja i vještine koje su im prijeko potrebne na tržištu rada. Osim pripravnika, traže zaposlenike za sezonske poslove: konobare, kuhare, kuhinjske radnike, sobarice, čistačice te pomoćne radnike u domaćinstvu.

Le Meridien Lav, dio je najvećeg hotelskog međunarodnog lanca Marriott International koji broji više od 6.000 hotela, te je kao takav garancija visokih standarda poslovanja.

Svoj uspjeh temelje na razvoju svojih zaposlenika i mogućnosti njihovog napredovanja. Ponosni su i na svoj sustav mentorstva gdje zaposlenici imaju priliku učiti od vrhunskih domaćih i inozemnih stručnjaka te vole poticati kreativnost, nove ideje i proaktivnost radnika. Hotel kontinuirano ulaže u svoje radnike putem: akademija, stipendija, treninga, edukacija, timskih aktivnosti, rada korisnog za zajednicu, management programa, škole stranih jezika, programa nagrađivanja, sportskih aktivnosti itd. Za sezonske radnike od ove godine nude smještaj i naravno plaćena 3 obroka. Mjeseci veljača i ožujak rezervirani su za brojne edukacije, koje se nastavljaju i tokom cijele godine.

Otvorene pozicije bit će: recepcioner, bagažist, referent rezervacija, sobarica, čistač, različiti kuharski profili: od pomoćnog kuhara do prvog kuhara; voditelj restorana, konobar, barmen, pomoćni konobar, maser, spasioci na plaži, radnici na bazenu itd.

Turističko naselje Pine Beach Pakoštane jedinstveno je all inclusive naselje na Jadranu čiji eko bungalovi, pješčana plaža, mediteranska kuhinja te veliki broj sportskih i zabavnih aktivnosti nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Hoteli Cavtat d.d. posluje kao rukovodeće hotelsko poduzeće Remisens i Remisens Premium objekata na lokacijama u Hrvatskoj (Cavtat) i Sloveniji (Portorož). Prepoznatljivost Remisens i Remisens Premium brendova rezultat je kontinuiranog rasta i razvoja poslovanja te visoke kvalitete usluga s ciljem postizanja visoke razine zadovoljstva naših gostiju.

Jadranka Grupa je jedna od vodećih turističko - trgovačkih društava u Hrvatskoj. Posluje u turizmu i trgovini te kao najveće otočko poduzeće investira i zapošljava isključivo na otocima Lošinju i Cresu.

Dubrovački Vrtovi Sunca jedan je od najljepših resorta na obali Jadranskog mora udaljen samo 11 km od povijesne jezgre grada Dubrovnika i 35 km od međunarodne zračne luke. Resort predstavlja spoj suvremene arhitekture, ekskluzivnog smještaja u hotelu i rezidencijama te brojnim sadržajima za ugodan boravak i odmor.

Turisthotel d.d. je hrvatska tvrtka s pedeset godina dugom tradicijom u djelatnosti ugostiteljstva i turizma. Stalnim razvojem kroz desetljeća i uspješnim poslovanjem uvelike je doprinijela pozicioniranju grada Zadra i okolice kao prepoznatljive i poželjne turističke destinacije. Zapošljavanjem domicilnog stanovništva u svojim objektima te njihovom participacijom u strukturi vlasništva stvoren je poseban model kolegijalnog vođenja kompanije i visoki stupanj lojalnosti.

Doğuş Grupa u Hrvatskoj posluje od 2009. godine i jedan je od najvećih ulagača u sektoru turizma. U svom portfelju ima luksuzne hotele, resorte i više od 170 restorana širom svijeta, poput Zume, Oblixa i Coye u Londonu, Emporio Armani restorana u Istanbulu te Il Riccia na otoku Capri.

Hedera Estate (Smještaj i to d.o.o.) više od 10 godina uspješno posluje u Dubrovniku i okolici kao jedna od vodećih tvrtki u poslovima prodaje i održavanja vrhunskih smještajnih privatnih objekata. Njihov cilj je visoka kvaliteta i standardi u privatnom smještaju. Kroz dugogodišnje iskustvo prate trendove na domaćem i stranom tržištu te ih uspješno prenose na poslovanje čemu svjedoče brojni zadovoljni gosti i vlasnici objekata.

Ovo su samo neki od izlagača koji vas očekuju na Sajmu poslova u turizmu, a sve ćete ih moći upoznati od 20. do 27.02. na www.mojposaouturizmu.net !

Želimo vam puno uspjeha u traženju (boljeg) posla!

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.