Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Šestu godinu zaredom Erste banci dodijeljen certifikat Poslodavac Partner

Certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima koje dodjeljuje tvrtka SELECTIO, i ove je godine dodijeljen tvrtki Erste&Steiermärkische Bank, šestu godinu zaredom.

Šestu godinu zaredom Erste banci dodijeljen certifikat Poslodavac Partner

Erste banka je u ovogodišnjem procesu certificiranja ostvarila izvrsnih 98% ukupnih bodova, uz maksimalan broj bodova u područjima koja se odnose na regrutiranje i selekciju te na upravljanje učinkom zaposlenika, čime je još jednom demonstrirala predanost kvalitetnom upravljanju ljudskim resursima.

Erste banka veliku važnost pridaje poštivanju i slavljenju različitosti, što su potvrdili i definiranjem cilja od 35% zastupljenosti žena u Upravi i Nadzornom odboru unutar ESB grupe do kraja 2020. godine. U Banci također naglasak stavljaju na promicanje zdravlja i dobrobiti među zaposlenicima te su beneficije vezane za taj segment u jednakoj mjeri dostupne svim zaposlenicima bez obzira na poziciju i ulogu u organizaciji. 

Ono na što se poseban naglasak stavlja je otvorena komunikacija sa zaposlenicima, uključivanje zaposlenika u strateške prioritete i ciljeve te kontinuirano prikupljanje povratnih informacija kroz formalne i neformalne kanale. Značajan pomak napravljen je u fleksibilizaciji rada i uvođenju novih radnih aranžmana kojima se želi unaprijediti balans privatnog i poslovnog života zaposlenika. 

Erste banka svoj obol u zajednici daje i kroz razvijen sustav volontiranja koji se svake godine proširuje i promovira na način da se zaposlenici, u okviru radnog vremena, uključuju u volonterske aktivnosti prema vlastitom interesu. 

Razvoj zaposlenika tvrtki je također jedan od prioriteta te su stoga usavršavanje i razvoj dostupni svima. U 2018. su svi zaposlenici prošli kroz neki od brojnih dodatnih oblika edukacija koje tvrtka nudi, a kako Erste banka vjeruje da je optimalan način učenja kombinirani pristup, svojim zaposlenicima nudi različite mogućnosti i različite vrste obrazovnih programa: seminare, treninge, radionice, konferencije, obrazovanje uz posao i mentora, ali i coaching, rotacije u poslu, e-learning te učenje kroz projekte.

Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave, i Maja Crnjak, direktorica ljudskih potencijala, primili su certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.
„Svakoga se dana u Erste banci trudimo biti svjesni naše temeljne svrhe, a to je prosperitet društva u kojem živimo i radimo. Govoriti o prosperitetu možemo isključivo ukoliko se naši zaposlenici, koji su u svakodnevnom kontaktu s klijentima, osjećaju dobro i ispunjeno u radnom okruženju. Napravili smo velike pomake u prošloj godini, ali smo svjesni da je pred nama još puno posla. Kada će se svaki zaposlenik naše Banke i grupe na radnom mjestu osjećati ispunjeno i zadovoljno, moći ćemo reći da smo postigli cilj te osigurali angažiranost koja pokreće našu organizaciju“, istaknuo je Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave. 

„Iako smo zadovoljni rezultatom koji smo i ove godine postigli, naš posao je da nikad ne stanemo te da kontinuirano promišljamo što možemo unaprijediti i kako pomoći zaposlenicima da se nose sa stalnim promjenama. Veliki su izazovi pred svima nama i naša uloga je pomoći organizaciji i ljudima da u tim izazovima vide priliku za svoj razvoj, karijeru i bolji život općenito. Ideja nam ne nedostaje, a kroz kvalitetnu komunikaciju i suradnju s menadžmentom i zaposlenicima vjerujem da možemo napraviti još jako puno“, izjavila je Maja Crnjak, direktorica ljudskih potencijala. 

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta.

Trenutno je 50 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji: 24sata, A1 Hrvatska, AbbVie Hrvatska, AbbVie Bosna i Hercegovina, AbbVie Biopharmaceuticals GmbH Srbija, AbbVie Biofarmacevtska družba Slovenia, Addiko Bank, Aminess hoteli i kampovi, Atlantic Hrvatska, Atlantic Srbija, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, CROSCO, Erste&Steiermärkische Bank, Europa – upravljanje nekretninama, FINA gotovinski servisi, Heineken Hrvatska, Henkel Croatia, HEP Opskrba, Herbalife Hrvatska, HiPP Hrvatska, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska pošta, Hrvatska poštanska banka, Hrvatski Telekom, INA, INA MAZIVA, JGL, JT International Zagreb, Kaufland Hrvatska, Lidl Hrvatska, Luckia Hrvatska, McDonald's Hrvatska, Molson Coors Bosna i Hercegovina, Mylan Hrvatska, Philip Morris Zagreb, Plavi tim, PLIVA Hrvatska, Poslovna inteligencija, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, STSI, Tele2, Top Računovodstvo Servisi, Valoviti papir Dunapack i Zagrebačka pivovara.

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.