Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Još uvijek mislite da vam nije potreban Employer Branding?

Nastavno na nedavni članak o tome kako pridobiti Upravu kada je u pitanju provođenje i budžet za Employer Branding, nastavljamo s 5 zanimljivih činjenica koje će vam ukloniti svaku sumnju u važnost tog procesa:

Još uvijek mislite da vam nije potreban Employer Branding?
  1. Prvi korak je na vama!

Prema svjetskim pokazateljima, volumen regrutiranja povećavat će se u narednim godinama, a već sada 78% kompanija navodi povećanje troškova po pitanju zapošljavanja. Javlja se potreba za dostizanjem pasivnih kandidata koji su pravi 'fit' za vašu tvrtku, ali neće učiniti prvi korak. Prvi korak je na vama odnosno na vašem Employer Brandingu.

  1. Tvrtke s jakim imidžem poslodavca bilježe i do 43% manje troškova zapošljavanja

Čak 75% kandidata prvo provjerava status poslodavca, a onda kreće u daljnje promišljanje o samom radnom mjestu, tj. objavljenom oglasu za posao. Tvrtke koje imaju pozitivnu reputaciju, a na hrvatskom tržištu rada to odlikuje priznanje 'Poslodavac Prvog Izbora' koje MojPosao tradicionalno provodiveć duži niz godina, bilježe i do 43% manje troškova kada je u pitanju privlačenje kandidata te u konačnici samo zapošljavanje idealnog kandidata.

  1. Kandidat vjeruje zaposleniku

Ovo može zvučati grubo, ali kandidat za poziciju u vašoj kompaniji ne vjeruje vama, već vašim zaposlenicima. Word of mouth ili usmeni marketing oduvijek donosi najviše preporuka, kako u potrošačkom svijetu, tako i po pitanju regrutacije. Neka vaši zaposlenici privlače umjesto vas. Osim usmene predaje i web stranice vaše tvrtke, iskoristite doseg ostalih medija: portala za zapošljavanje, društvenih mreža, sajmova za zapošljavanje i slično.

  1. Čak 94% kandidata bit će skloniji prijavi ako imate razvijen imidž poslodavca

Kandidati vrlo brzo prepoznaju tko brine o svom imidžu poslodavca i provodi ga sustavno, a koji poslodavac zanemaruje tu vrlo bitnu komponentu strategije razvoja tvrtke. U podacima, 91% tražitelja posla smatra lošu online prisutnost kompanije izuzeto štetnom po pitanju imidža poslodavca, dok će čak 94% kandidata biti skloniji samoj prijavi na oglas ako imate uredno održavan imidž poslodavca. Zapitajte se: Kada i gdje ste zadnji put bili prisutni, te s kojom porukom ste nastupili?

  1.  Drastično ubrzanje procesa regrutacije

'Work smart' je ono što vam omogućuje dobar Employer Branding. Prema globalnim podacima, 55% tražitelja posla odustat će od prijave na oglas ako naiđu na negativnu recenziju poslodavca, dok će ih čak polovica (50%) odustati od rada za poslodavca s lošim imidžem pa čak ako je u pitanju i veća plaća!

Izvor podataka:  SocialSeeder.com

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.