Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Iskoristi priliku i postani dijelom Transcom tima!

Do 14. listopada posjeti Regionalni sajam poslova i pronađi posao po svojoj mjeri!

Iskoristi priliku i postani dijelom Transcom tima!

Ako si predana i motivirana osoba usmjerena na pružanje kvalitetne usluge, a pritom se voliš i zabaviti na poslu, u Transcomu ćeš uvijek naići na otvorene mogućnosti napredovanja. Prema riječima tvrtkinih zaposlenika, najbolja stvar u Transcomu su upravo odličan tim i ugodna radna atmosfera – u njihovu poslu zaista vrijedi da su ljudi ti koji čine razliku! U to se možeš uvjeriti i sam, od 7. do 14. listopada na Regionalnom Sajmu Poslova!

U kraćem razgovoru otkrili su nam zašto su upravo oni savršen poslodavac za tebe!

Što ste poduzeli po pitanju zaštite zaposlenika u ovoj novonastaloj situaciji?

S obzirom da smo bili dosta digitalizirani i tehnički potkovani i prije ove epidemije, gotove sve smo naše procese vrlo brzo i jednostavno potpuno prebacili u virtualni oblik, a i većinu zaposlenika na rad od kuće. Zaposlenici koji i dalje rade iz ureda, rade s propisanim razmakom, na svakom koraku su dostupna sredstva za dezinfekciju, maske i rukavice. Pratimo i poštujemo sve epidemiološke mjere, ali trudimo se uz to održati pozitivnu atmosferu.

U jeku pandemije radili ste na razvoju opcija rada od kuće. Kako sada stvari stoje s tim? Jesu li zaposlenici u uredima ili od kuće ili imate hibridni model rada?

Najveći dio naših zaposlenika radi od kuće, a dio radi iz ureda. Pri podjeli, uz poslovnu potrebu,uzimamo u obzir i želje i potrebe naših zaposlenika. Ovakva podijela nam izvrsno funkcionira već nekoliko mjeseci.

Ukoliko postoji opcija rada od kuće, znači li to da se za posao mogu prijaviti i kandidati koji su locirani izvan mjesta rada bez da se moraju nužno preseliti?

Trenutno razmatramo nekoliko opcija dugotrajnog rada od kuće. Zainteresirani se svakako mogu prijaviti otvorenom zamolbom i mi ćemo ih kontaktirati povratno u kratkom roku.

Tijekom pandemije imali ste online razgovore za posao? Kako to sada izgleda? 

Naš je selekcijski proces i do sada bio 85% digitalan, tako da smo sada u epidemiji samo zadnji korak selekcije također prilagodili virtualnom okruženju. Taj korak, uz završni razgovor za posao, uključuje i predstavljanje projekta na kojem će zaposlenici raditi, upoznavanje Team Leadera te obilazak naših ureda. Trenutno ga održavamo putem video poziva u kroz koji predstavljamo projekt te vodimo razgovor za posao, a u njemu sudjeluju i Team leaderi. Imamo spreman video našeg prostora, koji prikazuje zgradu, radna mjesta ali i prostorije za odmor i relaksaciju te na taj način našim kandidatima približimo njihovo mjesto rada. Provodimo i anketu zadovoljstva kandidata selekcijskim procesom, prema kojoj su naši kandidati vrlo zadovoljni procesom.

Prilikom zapošljavanja novih zaposlenika, hoće li oni raditi od kuće ili iz ureda? Kako teče proces onboardinga ukoliko zaposlenici i/ili mentori rade od kuće? 

Trenutno imamo obje opcije, za neke projekte je trening uživo, a za neke potpuno online. Novi zaposlenici koji rade od kuće imaju stalnu podršku putem telefona i naših aplikacija. Trening prolaze putem računala, kroz aplikaciju koja simulira trening uživo, a uključuje uz dijeljenje ekrana i dvostranu komunikaciju putem videa i dijeljenje dokumenata te podjelu sudionika u manje grupe. Zaposlenici također mogu kroz emotikone izraziti ako im nešto nije jasno, koliko su zadovoljni, podići ruku da postave pitanja i razne druge opcije, koje trenerima omogućavaju da jednim pogledom vide atmosferu na treningu. Ovakva nam aplikacija zaista omogućuje da sve aktivnosti koje bi inače radili uživo, možemo jednako kvalitetno napraviti i online. Specifično za razdoblje nakon treninga, svi novi zaposlenici imaju dodatnu i čestu komunikaciju s mentorima i Team Leaderima. 

Za naše smo voditelje pak u ovom periodu razvili niz treninga o vođenju na daljinu.

Kakav selekcijski proces zainteresirani kandidati mogu očekivati?

Zainteresirani za rad kod nas mogu očekivati potpuno digitalan selekcijski proces. Odmah nakon prijave, dobit će pozivnicu za ispunjavanje online testa, nakon čega slijedi telefonski poziv našeg Talent Acquisition Specialista. Za kandidate koji su se prijavili za rad na stranom jeziku, slijedi i telefonski razgovor na tom jeziku. Kao zadnji korak, bit će pozvani u virtualni Dan kandidata, gdje ćemo im pokazati naše prostore, prezentirati detalje rada kod nas i upoznati ih s Team Leaderima. Svi uspješni će čak i dostaviti dokumentaciju za zapošljavanje te potpisati ugovor o radu digitalnim putem.

Kakve kvalifikacije zahtijeva radna pozicija / radne pozicije koju ćete oglasiti na Regionalnom sajmu poslova? Što je „ono nešto“ što zaposlenik mora, a da nije vezano uz kvalifikacije koje se stječu edukacijom? 

Vrlo nam je važno da naši zaposlenici vole raditi s ljudima te da su ugodni u komunikaciji. Također nam je izrazito važno da dobro rade u timu i da vole pomoći kolegama!

Kako izgleda prosječni radni dan za pozicije oglašene na Regionalnom sajmu poslova?

Imamo više oglašenih pozicija, koje se pomalo razlikuju. Zaposlenici će na nekim projektima raditi na hrvatskom jeziku, ali prodajne aktivnosti. Na drugim će pak projektima raditi na stranim jezicima, ali korisničku podršku, bilo putem telefona ili emaila i chata. U svakom slučaju, radni dani naših zaposlenika su prepuni komunikacije s ljudima, kako upita korisnika tako i interne komunikacije s kolegama. U početku će svi novi zaposlenici proći detaljan trening koji ih priprema za njihove radne zadatke, kako bi mogli samopozdano preuzeti svoje radne zadatke.

Što Transcom razlikuje od ostalih tvrtki iz iste djelatnosti? Koje su vaše jake strane?

Naša korporativna kultura je naša najveća snaga. U Transcomu je komunikacija izrazito transparentna i direktna, ne postoji pitanje koje se može postaviti ili osoba koja je „nedodirljiva“. Međusobno se izrazito podržavamo i rijetko kada prođe dan bez pohvale ili zahvale od nekoga od kolega. Postoje i izrazito velike mogućnosti rasta i napretka – gotovo 80% naših viših pozicija popunjavamo internim kandidatima!

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.