Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Iuvare: Uz nas nećeš promijeniti samo radno okruženje, već i način života!

Tvrtka Iuvare, tvoj partner na putu prema financijski sigurnoj budućnosti, jedan je od izlagača na ovogodišnjem Regionalnom sajmu poslova. Prouči njihovu ponudu!

Iuvare: Uz nas nećeš promijeniti samo radno okruženje, već i način života!

Tražiš promjenu koja uključuje ne samo pronalazak novog posla, nego i preseljenje u drugu državu? Imamo rješenje! Tvrtka Iuvare traži osobe dovoljno odvažne za odlazak na rad u zemlju Oktoberfesta, odličnih automobila i velikih filozofa - Njemačku! No, prije nego što se odlučiš na taj korak i prijaviš se na jedan od njihovih oglasa na Regionalnom sajmu poslova, pročitaj intervju u kojem otkrivaju kakve sve pogodnosti i podršku nude:

Vaš moto je da ne nudite posao, već promjenu života, možete li nam pojasniti? 

Vrlo rado. Želimo motivirati hrvatske medicinske sestra i tehničare opće njege da se trajno presele u Njemačku – ne samo kratkoročno na tri do šest mjeseci. Pružamo samo direktne ugovore o radu s poslodavcima. Nemamo veze sa sezonskim ili privremenim zapošljavanje ili najmom zaposlenika. Dugoročno i, ako kandidati to žele, doživotno stojimo na raspolaganju kao kompetentan partner za profesionalnu i privatnu integraciju. Naš cilj je da i zaposlenik i poslodavac budu zadovoljni.

Koje beneficije mogu očekivati kandidati koji postanu vaši zaposlenici?

Ponajprije želimo napomenuti da se jasno ističemo od ostalih agencija za posredovanje pri zapošljavanju. Mi smo 100 % iskreni i držimo se toga što obećamo! Nudimo ne samo besplatan tečaj njemačkog nego čak plaćamo sudionicima mjesečnu premiju. Općenito preuzimamo sve troškove te kod nas nema nikakvih skrivenih troškova za kandidate. Sami vodimo naše kandidate na razgovore za posao i na druge važne sastanke i dogovore. Pobrinemo se za papirologiju i birokraciju, vađenje potrebnih dokumenata itd. Naš servis našim kandidatima je velesnažan, višestraničan i trajan. Nadalje, plaće su natprosječne, također, mi se zajedno s poslodavcima brinemo za plaćen smještaj za prva tri mjeseca rada i podrška smo i pomoć kandidatima u potrazi prebivališta. Osim toga pružamo podršku na svim službenim i privatnim područjima jer želimo da integracija naših kandidata bude uspješna i da si izgrade trajnu budućnost u Njemačkoj.

Mogu li se na oglas prijaviti i kandidati koji ne posjeduju znanje njemačkog jezika? Ukoliko da, koje su njihove opcije? 

Da, jer smo se htjeli isticati u odnosu na druge agencije. Klasične agencije za posredovanje pri zapošljavanju većinom odmah odbiju hrvatske medicinske sestre i tehničare koje ne govore njemački. Mi to ne radimo – upravo suprotno: nudimo punu uslugu koji uključuje u potpunosti besplatni tečaj njemačkog za početnike. 

Kakav je proces zapošljavanja, opišite ga? 

Cijenimo i bitno nam je osobno i prijateljsko ophođenje od prvog kontakta. Zato direktno komuniciramo s kandidatima i objasnimo uvjete za suradnju te odgovorimo na sva njihova pitanja. Moramo naglasiti da puno tih uvjeta nismo odredili mi već njemačka država. Kandidati moraju imati valjanu svjedodžbu, odnosno diplomu da bi ovdje smjeli raditi kao stručne medicinske i sestrinske snage. Ako kandidat ili kandidatkinja ispuni sve preduvjete, zamolimo da nam pošalju potpunu dokumentaciju, dogovorimo se za video intervju i šaljemo ugovor. Nakon sklapanja ugovora slijedi direktan dolazak u Njemačku.

U trenutku kada kandidat dobije posao, pakira kofere i seli u Njemačku. Izlazi s aerodroma i što sad? Kuda sad? 

Druge agencije - u najboljem slučaju - pošalju kandidatima opis puta s brojevima podzemnih željeznica i prigradskih vlakova s kojima će doći do radnog mjesta gdje često nitko uopće ne zna da dolaze niti se itko osjeća odgovornim. Mi osobno pokupimo naše kandidate s aerodromu i odvedemo ih k poslodavcu gdje ih osobno dočekaju odgovorne osobe te smo mi tu za njih za bilo kakva pitanja.

Što s kandidatima koji bi u Hrvatskoj trebali ostaviti muža, ženu i djecu? 

Mi nećemo nuditi samo posao već želimo promijeniti živote. Dakle, mi se pobrinemo za mogućnost naknadnog doseljenja obitelji, mjesta u vrtiću/školi, radno mjesto za partnera. Prema našem iskustvu kandidat/kinja prvo mora vidjeti kako mu/joj sve ide i zatim, nakon tri do četiri mjeseca, dovode članove obitelji kada se i sami uvjere da je sve po planu i onako kako su zamišljali.  U svakom slučaju nudimo puni paket usluga kako bismo osigurali zadovoljstvo kandidata/zaposlenika, ali i uspjeh svih uključenih.

Prilikom zapošljavanja, kandidati postaju zaposlenici Iuvare Connecta ili ih prosljeđujete drugim poslodavcima? Ukoliko prosljeđujete, kako zaposlenici mogu biti sigurni u pouzdanost poslodavca?

Može biti i jedno i drugo. Već više od 35 godina vodimo vlastite ustanove za njegu starijih i nemoćnih osoba za koje tražimo osoblje. Na drugu ruku smo u zadnjim godinama stvorili veliku mrežu partnera u branši kojima posredujemo medicinsko osoblje.  Partnere smo izabrali i izaberemo prema određenim kriterijima kako bismo se uvjerili u njihovu pouzdanost. Uvijek nam stoje zadovoljstvo i potrebe naših kandidata i zaposlenika na prvom mjestu. Mislimo da više od 200 uspješnih posredovanja pri zapošljavanju od 2017. do sad govore za sebe.

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.