Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Podcast „Relax room“ #3 – Nikola Škorić

U novoj epizodi MojPosao podcasta ugostili smo osnivača i direktora tvrtke Electrocoin - prve hrvatske bitcoin mjenjačnice.

Podcast „Relax room“ #3 – Nikola Škorić

Sredinom 2010. godine, otprilike godinu i pol dana nakon što je od strane anonimnog kriptografa pod imenom (ili, vjerojatnije, pseudonimom) Satoshi Nakamoto predstavljen svijetu, bitcoin je vrijedio 0.003 dolara. Ovih dana, imajući u vidu da je riječ o iznimno varijabilnim vrijednostima koje se mijenjaju svakodnevno, za kupnju jednog bitcoina je potrebno izdvojiti više od 58 tisuća dolara.

Znamo što mislite… Gdje je sada stari dobri dr. Emmett Brown pa da nas svojim DeLoreanom nakratko prebaci desetak godina unazad kako bismo kupili koji virtualni novčić, osiguravši time sebi i svima koji su nam dragi financijski bezbrižnu budućnost? 

Nažalost (a možda i nasreću), kroz vrijeme zasad uspijevamo putovati samo posredstvom filmskih i književnih djela, prisjećanjem i ponovnim proživljavanjem dragih uspomena te razgovorom s ljudima koji imaju štogod za reći o određenim događajima iz prošlosti.

Upravo tom posljednjom metodom, razgovorom s Nikolom Škorićem, osnivačem prve hrvatske bitcoin mjenjačnice Electrocoin, u trećoj epizodi MojPosao podcasta bolje smo upoznali povijest, sadašnjost te moguću budućnost razvoja bitcoina, ali i kriptovaluta općenito.

Nikola, nekadašnji inženjer u nuklearki Krško i strastveni zaljubljenik u bonsai, tvrtku Electrocoin je osnovao 2014. nakon što je nekoliko godina pasionirano pratio zbivanja na tržištu kriptovaluta. One su ga, tvrdi, zainteresirale s tehničke strane, a tvrtkin poslovni model se temelji na posredovanju u trgovini kriptovalutama i procesiranjem kripto uplata.

Nakon gotovo 7 godina uspješnog poslovanja mogu se pohvaliti s više od 25 tisuća zadovoljnih klijenata i preko 110 tisuća uspješnih transakcija, aktivno su sudjelovali u pokretanju Udruge za blockchain i kriptovalute, a cijelo to vrijeme proaktivno su pristupali regulatornim pitanjima i utvrđivanju zakonskih okvira nove industrije.

Zahvaljujući tome, ističe Nikola, ljudi u Hrvatskoj danas sve bolje razumiju što su i na koji način se koriste kriptovalute te je samim time i mogućnost korištenja kriptovaluta u 'stvarnom životu' kudikamo veća nego prije.

No, da ne duljimo, pogledajte (i poslušajte) što nam je sve Nikola ispričao u našem Relax room-u“:

Za više informacija o gostu:

Instagram:
https://www.instagram.com/electrocoin.hr/

Web:
https://electrocoin.hr/

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.