Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Podcast „Relax room“ #5 – Albert Gajšak

Na sivom naslonjaču namijenjenom gostima 'Relax room'-a pridružio nam se Albert Gajšak, mladi poduzetnik, inovator i vlasnik tvrtke Circuitmess čiji proizvodi - DIY elektronički uređaji i igraće konzole – velikom brzinom osvajaju domaće i strano tržište.

Podcast „Relax room“ #5 – Albert Gajšak

Pripremajući se za gosta pete po redu epizode MojPosao podcasta koristili smo se uobičajenim, prokušanim metodama i kanalima.

Nije nam bilo potrebno previše vremena kako bismo pretraživanjem interneta, 'listanjem' portala i iščitavanjem brojnih članaka na temu njegova poslovnog uzleta uvidjeli kako je riječ o mladiću koji se u svega nekoliko godina prometnuo u jednog od najistaknutijih pripadnika nove generacije domaćih poduzetnika. 

Također, bilo je gotovo nemoguće ne uočiti podudarnost među izrazima korištenim u novinskim člancima (a posebice naslovima) koji su za cilj imali opisati njegovu nadarenost i poduzetnički potencijal.

'Genijalac iz Karlovca', 'čudo od djeteta' i brojni drugi podjednako laskavi epiteti postali su neizostavni 'začini' medijskog predstavljanja Alberta Gajšaka, 23-godišnjeg osnivača tvrtke Circuitmess.

Pa ipak, suočen sa zadatkom opisivanja samoga sebe, Albert je najskloniji reći kako je on jedan 'mangup iz garaže' koji stvari gleda i radi na ponešto drugačiji način. 

Vjerojatno se upravo u toj mangupštini, u njenom najpozitivnijem smislu, krije pojašnjenje kako je taj mladić već na pragu punoljetnosti, prije završetka srednje škole, osnovao vlastitu kompaniju i pokrenuo kickstarter kampanju kojom je za jedan od svojih proizvoda prikupio sto tisuća dolara!

Danas, svega 4 godine kasnije, ta ista tvrtka niže uspjeh za uspjehom, zapošljava više od 20 zaposlenika i svoje proizvode – DIY elektroničke uređaje i igraće konzole – izvozi diljem svijeta.

I tu nipošto ne misle stati. Naime, njihov plan je da za „pet godina postanu vodeća tvrtka za STEM edukaciju na svjetskoj razini“, poručuje Albert.

Kako to namjeravaju postići, čemu ih je podučila pandemija koronavirusa, na čemu trenutno rade i je li on još uvijek onaj 'mangup iz garaže' s početka priče, Albert nam je otkrio u novoj epizodi MojPosao podcasta:

 

Za više informacija o gostu:

Web:
https://circuitmess.com/

Instagram:
https://www.instagram.com/thecircuitmess/?hl=hr

Facebook:
https://www.facebook.com/thecircuitmess

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.