Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Odabrani najbolji poslodavci za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj

Ovim projektom, u kojem otpočetka aktivno sudjeluje i portal MojPosao, nastoji se istaknuti poslodavce koji su prepoznali svoju ulogu u ostvarivanju pozitivnijeg stava prema zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Odabrani najbolji poslodavci za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj
U hotelu Westin održana je svečana podjela priznanja u okviru projekta „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“ za 2020. godinu, kojim se ističe uloga i dobre prakse poslodavaca koji su se istaknuli u području zapošljavanja i održivog rada osoba s invaliditetom.
 
Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (dalje: Zavod) projekt „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“ provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Institutom za razvoj tržišta rada, Portalom Moj Posao i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske.
 
U sklopu ovogodišnjeg projekta sudjelovalo je 20 poslodavaca te 30 zaposlenika s invaliditetom. 
 
Na temelju evaluacije rezultata provedenih terenskih obilazaka, projektni partneri su ravnopravno donijeli odluku o pobjednicima. 
Nagrade su dodijeljene poslodavcima u sljedećim kategorijama:
 
  1. Mikro poslodavac: QUAHWA d.o.o. iz Zagreba
  2. Mali poslodavac: ELEKTROIMPEX d.o.o. iz Pule
  3. Srednji poslodavac: TPK NOVA d.o.o. iz Zagreba
  4. Veliki poslodavac: GENERA d.d. iz Kalinovice
  5. Poslodavac iz Javnog sektora: FLORA VTC d.o.o. iz Virovitice 
  6. Primjer dobre prakse: HRVATSKI TELEKOM d.d. iz Zagreba.
Nagrade su dobitnicima podijelili ravnateljica ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Damira Benc, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.
 
Ovogodišnju dodjelu uveličao je nastup Petre Marković, profesorice flaute u Glazbenoj školi Josipa Runjanina u Vinkovcima, gdje kroz rad s učenicima ostvaruje zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. Uz gospođu Marković, u pratnji je na klaviru nastupio profesor Josip Hrvoj, koji niz godina vodi Vokalni ansambl Udruge slijepih Zagreb, te kao glazbenik aktivno sudjeluje u manifestacijama udruge i Hrvatskog saveza slijepih.
 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.