Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Podcast "Relax room" #9 - Marin Gospić

U goste nam je došao nekadašnji DJ i osnivač prve privatne akademije za glazbenu produkciju i audio inženjering u Hrvatskoj Marin Gospić.

Podcast "Relax room" #9 - Marin Gospić

Tek ste zagazili u dvadesete, spremate se pristupiti uzbudljivom, ali istovremeno zastrašujućem svijetu tržišta rada i maštate o karijeri u glazbenim vodama. Svjesni određenih rupa u vašem znanju, nedostatnog iskustva i neizbrušenosti tehničkih vještina, a koji su vam prijeko potrebni za nadmetanje s konkurentima u izrazito kompetitivnoj glazbenoj industriji, odlučujete se obogatiti vaše znanje upisom edukacije iz područja glazbene produkcije i multimedije. Međutim, vašim najboljim namjerama usprkos, tražena škola – barem u državi u kojoj živite – još uvijek ne postoji. Što tada činite? 

Nastavljate li i dalje ganjati vaš san, korištenjem svih dostupnih alata kako biste pronašli odgovarajuću literaturu, upijanjem savjeta od iskusnijih kolega iz struke i postepenim istraživanjem svijeta čijim dijelom želite postati? Ili pak odustajete od svega i krećete u nekom sasvim novom, manje kompliciranom smjeru?

A možda se poput gosta najnovije epizode MojPosao podcasta Marina Gospića odlučujete za treću, neponuđenu opciju i umjesto utabanim stazama svoj put nastavljate probijati kroz gusto grmlje. Suočen sa scenarijem iz uvoda i nemogućnošću pronalaska bilo privatne bilo javne obrazovne ustanove koja će odgovoriti na njegovu potragu za znanjem, Marin je sa svega 22 godine odlučio pokrenuti vlastito učilište. Tako je nastao Electronic Music Institute, odnosno EMI, prva privatna akademija za glazbenu produkciju i audio inženjering u Hrvatskoj, a jedan od prvih polaznika akademije bio je - on sam! 

Danas, 13 godina i bezbroj studenata kasnije, Marin je početnu ulogu polaznika akademije zamijenio onom predavača, a niti EMI više nije 'samo' EMI već je postao dijelom jedne puno veće, međunarodne priče. Prošle godine EMI je kupljen od strane UNITED POP-a, globalne akademije koja već skoro 30 godina polaznicima diljem svijeta omogućava da unaprijede svoje karijere obrazovanjem koje se bazira na praktičnom radu u kreativnim industrijama. 

S Marinom smo popričali o svim 'kamenčićima' s kojima se susreo na svom putu do uspjeha i razlikama (te sličnostima) privatnog i javnog obrazovanja, a pritom smo doznali nešto više o tome zašto 'rad uvijek pobjeđuje talent', koliko je realno očekivati posao u kreativnim zanimanjima nakon završenog obrazovanja i što je sve potrebno za dostizanje postavljenih ciljeva.

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.