Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

SELECTIO Grupa započela razvoj nove generacije lidera

Kako postati uspješan lider današnjice? Pročitajte novosti SELECTIO Leadership Akademije i saznajte koji set vještina imaju voditelji timova u 21. stoljeću!

SELECTIO Grupa započela razvoj nove generacije lidera

U krizno doba rizici poslovanja postaju sve veći, a najčešće uključuju neodgovarajuća ulaganja u zaposlenike i nedostatak odgovornosti. Zbog globalne pandemije danas svjedočimo porastu visokostresnih okruženja u kojima nestrukturirano upravljanje članovima tima rezultira kolektivnim padom motivacije, a zatim i padom rezultata. Mnogi voditelji timova toga nisu svjesni, ali članovi tima bi radije tolerali nižu plaću i titulu nego se nosili s lošim upravljanjem. 

Na voditeljima timova je uistinu velika odgovornost, no dobra vijest je da postoji jasno definiran set vještina za upravljanje timova u 21. stoljeću i te se vještine mogu naučiti. Kako biti uspješan lider današnjice? Imaju li lideri urođene osobine ili pak stječu kvalitete kroz učenje i iskustvo? Urođene osobine svakako pomažu, no one nisu dovoljne za potpuni razvoj liderskih kompetencija. Naime, lideri koji kontinuirano grade i unaprjeđuju svoje upravljačke vještine istovremeno grade vještine svog tima i upravo je zato primjena novih vještina upravljanja postala conditio sine qua non

Svaki voditelj koji želi zadržati povjerenje, motivaciju i efikasnost svog tima najprije treba započeti proces povećanja samosvijesti što zahtjeva predanost, otvorenost i strpljenje. Promjena usvojenih obrazaca započinje prevladavanjem otpora promjeni kroz izlazak iz zone komfora nakon čega slijede etape učenja i razvoja te u konačnici uspostavljanje nove zone komfora. Zato je prvi korak uvijek najteži, ali jednom kad se ovakav proces započne i kad se postave osobni razvojni ciljevi, započinje razvojno transformacijski proces koji rezultira boljom komunikacijom i povezivanjem članova tima, boljim razumijevanjem postavljenih ciljeva, većim povjerenjem prema voditelju tima, većim angažmanom, smanjenim brojem konflikata i boljim poslovnim rezultatima. 

S ciljem stvaranja nove generacije leadera koji će činiti ključnu razliku između dobrih i izvrsnih tvrtki SELECTIO Grupa, nakon više od 10 godina iskustva u provedbi edukacijskih programa za osobni i profesionalni razvoj leadera, pokreće treći jednogodišnji razvojno – transformacijski program SELECTIO Leadership Akademija. Program je namijenjen voditeljima koji nisu formalno pripremani za ulogu voditelja, kao i onima koji osjećaju da bi im takav program pomogao u osobnom i profesionalnom razvoju. Radi se o detaljno osmišljenom programu koji kroz 12 modula u 12 mjeseci provodi polaznike kroz dinamičan proces promjene. Program provode certificirani HR stručnjaci SELECTIO Grupe koji kroz interaktivne radionice, s naglaskom na iskustvene elemente, koriste licencirane alate kao što su Points of You®, Četiri Sobe Promjene® i Belbin®.  Specifičnost programa je individualni pristup i obavezna primjena naučenog između svakog odrađenog modula. 

"Naučite kako stvoriti povjerenje tima, prepoznati potencijal u različitostima i upravljati inkluzivno. Pružite zaposlenicima autonomiju, mogućnost utjecaja, odgovornost za rezultat te mogućnost za razvoj kompetencija i otpornosti na stres. Proučite program radionica i prijavite se na SELECTIO Leadership Akademiju što prije jer je broj polaznika ograničen", poziva Kristina Popović, voditeljica SELECTIO Leadership Akademije. 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.