Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Je li jesen idealno vrijeme za zapošljavanje?

Iako neke tvrtke zapošljavaju tijekom cijele godine, često poslodavci nastoje procijeniti koje je najbolje vrijeme za privlačenje kandidata te objavu natječaja za posao.

Je li jesen idealno vrijeme za zapošljavanje?

Raditi u odjelu ljudskih potencijala u današnjim vremenima kad se pojavila nestašica (domaće) radne snage, svakako možemo nazvati izazovnim radnim okruženjem. Pronaći zaposlenike koji bi radili za tvrtku i pritom bili najbolji fit za kulturu nešto je s čime se muči skoro svaka osoba koja se bavi zapošljavanjem. 

Postavljaju se u tom procesu razna pitanja: jesmo li na vrijeme krenuli sa zapošljavanjem, jesmo li dobro definirali strategiju zapošljavanja, jesmo li kreirali dovoljno razumljiv oglas za posao, jesmo li se pozicionirali na pravim platformama, treba li više ulagati u oglašavanje otvorenih radnih pozicija… 

Koliko rano krećete sa zapošljavanjem uvelike ovisi o strategiji tvrtke, odnosno koliko možete unaprijed planirati. MojPosao vam želi pomoći u tome da već sad krenete razmišljati o zapošljavanju u jesen, točnije od 24. do 31.10.2023. kada organiziramo najveći online Regionalni sajam poslova. Kako mu i ime govori, ovaj sajam doseže do cijele regije jer je u isto vrijeme aktivan u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Vrijeme je to kada se ”budi” tržište rada, tada je svačiji (ljetni) godišnji odmor završio i većina nas je glavom u poslu jer smo već zakoračili u jesen. HR odjeli tada vrijedno rade na zapošljavanju, a toga je svjesno i većina kandidata, pa i onih koji su već zaposleni te su pasivni na tržištu rada. Često stoga upravo tada dolazi do promišljanja vezano za opciju promijene posla te istraživanja o novim mogućnostima na tržištu rada. 

Bitno je stoga da u pravom periodu budete prisutni na tržištu rada, a online Regionalni sajam poslova služi upravo tome da vašu tvrtku izdvoji među konkurencijom i plasira vas kao istaknutog poslodavca. Postavljanje štanda na sajmu je vrlo jednostavan proces, u kojem će vam uvijek pri ruci biti na raspolaganju i MojPosao tim.

Zašto sudjelovati, pitate se i dalje?

Regionalni sajam poslova je online event koji je, u četrnaest godina koliko ga održavamo, izgradio prepoznatljivost na tržištu rada te se postavio kao pristupačna platforma za susret poslodavaca i posloprimaca. Organiziramo ga svega jednom godišnje, a tijekom 8 dana koliko traje sajam on postigne Employer Branding doseg od preko 7.200.000 korisnika / potencijalnih kandidata. 

Na vama, kao tvrtki koja oglašava slobodne radne pozicije, je da predstavite sve ono što nudite i pritom otvoreno komunicirate sve pogodnosti i projekte/izazove s kojima će se vaš novi kolega/ica suočiti kako biste vidjeli jeste li pravi fit.

Krenite s planiranjem za listopad - koje oglase ćete objaviti, kako se kanite predstaviti, kako vizualno urediti štand, što biste voljeli predstaviti kandidatima u sklopu posebnog intervjua na MojPosao portalu, kako biste putem chata voljeli komunicirati s kandidatima…

Prijavite se za sudjelovanje na najvećem online Regionalnom sajmu poslova

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.