Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Uz Sezonac.hr spremno zakorači u novu ljetnu avanturu!

Stjecanje novih znanja i vještina, upoznavanje ljudi, mogućnost boravka na moru, te atraktivna i zanimljiva poslovna iskustva i druge posebnosti sezonskog posla. Pripremi svoj životopis na vrijeme!

Uz Sezonac.hr spremno zakorači u novu ljetnu avanturu!

Umjesto gradske vreve i buke sirena koju poput raštimanog orkestra stvaraju nervozni vozači, jutros te ponovno iz sna prenulo nešto drugo. Šum valova, pomiješan s pjesmom galebova koja je ribolovcima slala jasnu poruku da je vrijeme za objed, zajedno s intenzivnim mirisom borove šume već neko vrijeme prva su stvar koju svakog jutra vidiš, čuješ i osjećaš.

Potom, u svrhu razbuđivanja i osvježenja, uskačeš u more iz kojeg izlaziš ispunjen/a pozitivnom energijom koja će te pratiti cijeli dan. Kao završni dio tog novostečenog jutarnjeg rituala ispijaš kavu te, do vrha napunjenih baterija, odlaziš na posao. Tamo te dočekuju novi ljudi, kako 'lokalci' iz mjesta koje se odabrao kao svoju ljetnu poslovnu destinaciju, tako i oni koji su, poput tebe, pristigli iz različitih krajeva Hrvatske pa i svijeta. 

Nije loše za početak jednog radnog dana, zar ne?

Upravo ovaj zamišljeni, naoko 'predobar da bi bio istinit' scenarij, tijekom ljetnih mjeseci može postati tvoja stvarnost.

Sve što trebaš učiniti jest pronaći pravi posao, onaj iz kategorije po tvojoj mjeri, na najvećem online sajmu poslova u turizmu i sezoni - Sezonac.hr!

Spoj karijernih izazova, novih poznanstava i ljetnih radosti

No kako, zapravo, izgleda rad tijekom sezone?

Sezonski poslovi na Jadranu donose nevjerojatno šarenilo, a istraživanje portala MojPosao otkriva kako je 81% Hrvata barem jednom tijekom svoje karijere iskusilo čari rada u sezoni. U pravilu se takvi poslovi obavljaju tijekom školovanja ili studiranja, a područja kao što su ugostiteljstvo, hotelijerstvo i prodaja često su prva odredišta. 

Prednosti sezonskog posla su brojne. 

Mnogi ističu stjecanje novih znanja i vještina, upoznavanje raznolikih ljudi, plaće koje nadmašuju standardna primanja izvan sezone, mogućnost boravka na moru, te atraktivna i zanimljiva poslovna iskustva.

K tome, kratkotrajnost zaposlenja omogućuje lako prebacivanje na novi posao svake sezone, što pruža fleksibilnost i dinamičnost karijere.

Pravi trenutak za istraživanje i pronalazak idealnog radnog mjesta je na sajmu poslova u turizmu i sezoni Sezonac.hr

Pripremi svoju karijernu 'osobnu iskaznicu'

Pročitaj nekoliko korisnih savjeta koji će ti pomoći da tvoj životopis, taj ključni dokument za uspješno navigiranje kroz tržište rada, zasja i osvoji pažnju svakog poslodavca.

Kratko i jasno
Izbjegavaj stvaranje "romana" od svog životopisa. Poslodavci imaju ograničeno vrijeme za pregledavanje prijava, pa osiguraj da bude pregledan i čist. Koristi ujednačen font, kratke rečenice, natuknice i ograniči se na jednu ili maksimalno dvije stranice.

Obrnuta kronologija
Navodi sve prethodne poslove obrnutim kronološkim redoslijedom - od najnovijeg prema najstarijem. Istakni poslodavca, vremenski period zaposlenja, radno mjesto i opis posla. Fokusiraj se na postignuća i izdvoji samo relevantno iskustvo ako je tvoj životopis obiman.

Vještine
Precizno navedi vještine koje posjeduješ, ali budi konkretan/a u opisu kako si ih primijenio/la u prethodnim poslovima.

Ključne riječi
Koristi ključne riječi koje se pojavljuju u oglasu za posao kako bi privukao/la pozornost poslodavca u vrlo kratkom vremenskom roku.

Životopis prilagođen oglasu
Prilagodi svoj životopis svakom pojedinom oglasu. Iako može djelovati kao dodatni trud, istakni relevantne detalje i prilagodi sažetak te odjeljak s vještinama prema zahtjevima svakog pojedinog posla.

Provjera prije slanja
Prije slanja životopisa poslodavcu, temeljito ga pregledaj kako bi izbjegao/la greške. Također, zamoli nekoga da ga dodatno pregleda kako bi bio siguran/na da je sve napisano ispravno.

Ovo je prilika da ostvariš svoje ljetne snove i doživiš nezaboravno iskustvo rada na obali Jadranskog mora!

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.