Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Kako osmisliti efikasan, a ne skup marketing?

U današnje vrijeme više ne morate imati puno novca kako biste pokrenuli uspješnu kampanju čiji je cilj povećanje prodaje proizvoda i usluga, zapošljavanje ili nešto drugo što ste si zadali.

Kako osmisliti efikasan, a ne skup marketing?

Prije je to bila posve drukčija priča jer ste za oglašavanje morali kupovati oglase u medijima ili zakupljivati velike plakate… a niste imali budžete koji bi vam to omogućili. Danas s budžetom od nekoliko stotina eura možete istražiti tržište, plasirati oglase o proizvodima koje možda još i nemate te vidjeti kakvu će vam povratnu informaciju dati tržište.
 
Tako gotovo bez previše rizika možete vidjeti prolazi li vaša ideja i/ili poslovni model.
 
Štoviše, danas dobro posložena strategija i kreativa mogu donijeti i bolje rezultate, a njih možete ostvariti čak i ako nemate mnogo pratitelja. Dovoljno ih je nekoliko na npr. TikToku – ako je video dobar i zanimljiv, može vam donijeti doseg od sto tisuća pregleda, pa i više.
 
Upravo je TikTok vruća tema u marketingu jer omogućava puno toga, a konkurencija još nije toliko zagazila na tu društvenu mrežu. Naravno, tu su prednosti koje omogućuje Meta kvalitetnim ciljanjem i povoljnim oglašavanjem, a postoje i alati s pomoću kojih možete dosegnuti velik broj potencijalnih kupaca. Ne treba zaboraviti ni AI, koji vam može ubrzati kreativni proces, analitiku i marketinške procese.


 
Ipak, da bi vaš marketing bio efikasniji, najvažnije je odrediti uspješnu strategiju. Kako se ona određuje? Upravo je to jedna od tema nove, četvrte edukacije „Marketing u praksi“ koja će se održati od 27. do 29. veljače. Predavanja će se prva dva dana održati online, a treći (i završni) uživo, uz rješavanje zadatka temeljenoga na svemu naučenome tijekom edukacije.
 
Do sada su polaznici nakon edukacije uvijek komentirali da ona daje konkretne primjere iz prakse i savjete koji se mogu odmah primijeniti u poslovanju. Tako će biti i ovoga puta.
 
Klikom na poveznicu OVDJE možete se prijaviti na edukaciju.

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.