Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Bliži se 15. konferencija 'Budućnost obiteljskih tvrtki'

Zbog utjecaja obiteljskog poduzetništva na nacionalne ekonomije u mnogim razvijenim zemljama se sve više govori o potrebi primjena različitih programa i instrumenata ekonomske politike koje prepoznaju specifičnosti obiteljskih poduzeća

Bliži se 15. konferencija 'Budućnost obiteljskih tvrtki'

Kako osigurati glatku tranziciju između generacija u obiteljskim tvrtkama ili kako  se obiteljske tvrtke snalaze u napetosti između profitabilnosti i društvene odgovornosti? To su samo neka pitanja na koja će se odgovoriti na 15. Liderovoj konferenciji 'Budućnost obiteljskih tvrtki' koja će se održati u petak, 8. ožujka 2024. u hotelu Zonar u Zagrebu.

Obiteljske tvrtke su neizbježan faktor gospodarstva svake zemlje a pretpostavka je da u Hrvatskoj više od 50 posto zaposlenih proizlazi iz takvih obiteljskih tvrtki, što samo po sebi govori o koliko se jakom i važnom subjektu radi. Zbog utjecaja obiteljskog poduzetništva na nacionalne ekonomije u mnogim razvijenim zemljama se sve više govori o potrebi primjena različitih programa i instrumenata ekonomske politike koje prepoznaju specifičnosti obiteljskih poduzeća. Zbog toga Lider već tradicionalno održava konferenciju o obiteljskim tvrtkama kako bi približio i istaknuo važnost i doprinos takvih tvrtki u gospodarskom razvoju, te kako bi pružili sve odgovore na najvažnija pitanja s kojima se susreću svi vlasnici obiteljskih tvrtki.

Jedno od važnijih pitanja svake obiteljske tvrtke je kako osigurati glatku tranziciju između generacija u tvrtki, a na to će pitanje na konferenciji odgovorit Ozren Hanžić, Franjo Sobočan i Marina Mihoković Dvorski. Dobar primjer dati će Pavo i Ivan Zubak koji će dati primjer održivog zajedničkog djelovanja osnivača i druge generacije obitelji. 

Također, očekuje vas i panel o financijskom aspektu razvoja i prijenosa poslovanja u obiteljskim tvrtkama koji će voditi Lovre Botica iz tvrtke Mazars. Uz navedeno, bit će riječi i o društvenoj odgovornosti obiteljskih tvrtki kao i o tome kako izgleda život poduzetnika kada ode u mirovinu o čemu će razgovarati Blaženka Urbanke osnivačica HSM informatike, Vitomir Klasić, bivši direktor i osnivač tvrtke Ivanićplast te osnivač IN2, Ante Mandić.
Osim službenog programa, na kraju konferencije dogovorena je i radionica 'Komunikacija između osnivača i nasljednika' koju će voditi Hrvoje Bogdan, partner i direktor Adizes SEE Hrvatska.

Konferencija je namijenjena vlasnicima i menadžerima koji rade ili će raditi u obiteljskim tvrtkama, pravnicima, konzultantima, predstavnicima državnih institucija kojima je u interesu da se obiteljske tvrtke što bolje i brže razvijaju, financijskim institucijama te savjetnicima za specifične teme za obiteljsko poduzetništvo.

Zlatni sponzor konferencije je tvrtka Mazars Hrvatska, a partneri na projektu su CEPOR i Adizes SEE.

Svoje mjesto na konferenciji možete osigurati prijavom na linku.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.