Share
Tweet
Share

Anketa

Prema Direktivi o transparentnosti plaća, zaposlenici će imati pravo od poslodavca zatražiti podatke o pojedinačnoj visini plaće u kompaniji, ali i po pozicijama. Smatrate li da će to doprinijeti smanjenju jaza u plaćama?

 • Da, vjerujem da je to korak prema ukidaju rodnog jaza u plaćama (47%)
  (595)
  Komentari (17)

  Komentari

  Da

  važna je transparentnost plaća ali ne samo po spolu već ujednačavanje po vrsti posla po vrsti posla

  Da, onog trenutka kada su plaće javne, znam koliko poslodavac cijeni moj rad i trud. Vrlo često zaposlenici ispregovaraju veće plaće samo zato jer se znaju dobro prodati i reklamirati. Često iza toga nema ničeg.

  Optimistična sam ovaj put, jer na tržištu rada pušu neki novi vjetrovi.

  Smatram da je prevelika oscilacija između niže rangiranih poslova do upravljačkih pozicija često (prečesto) nerealna

  Bez obzira na dane razloge, taj podatak treba UVIJEK biti naveden. Transparentnost!

  Transparentnost je od uvijek bila dobar momenat u bilo koje drustvo

  kaj je plaća tajna, treba se se znati.

  Bilo bi jako lijepo

  yfevxcncvbffcbgfc

  Nadajmo se da neće biti više ljubomore među kolegama, kao ni gledanja na druge preko ramena.

  Korak naprijed prema transparentnosti

  Činjenica da je informacija dostupna (makar i na zahtjev), utjecat će na poslodavce u smislu zaštite vlastitog integriteta pred zaposlenicima ( nediskriminacija, poštivanje i poštovanje rada, a ne preferiranog pojedinca)

  Zenski I muski rod nisu jednako placeno

  U potpunosti se slažem jel bi smanjilo potplaćenosti žena

  Znalo bi se sta poboljsati kod sebe da bi se doslo do vecih primanja,a takodje i sugerisati poslodavcu ako je neko precijenjen..

  Da to bi bilo u redu

 • Ne, ponovno će biti 'tresla se brda, rodio se miš' (46%)
  (575)
  Komentari (26)

  Komentari

  Tko zatraži uvid u plaće vjerojatno će iz nekog razloga dobiti otkaz, primjerice ukinut će mu se radno mjesto i izmisliti drugo.

  Placa je poslovni dogovor izmedu poslodavca i radnika tr se ne tice drugih. Isto kao da i kad kupujem šleper robe svi imamo istu cijenu! Nemamo! To je kapitalizam.

  mentalitet je problem, neće većina to shvatiti

  To je potpuno pogresan smjer.

  radim u ultrakonzervativnoj bankarskoj grupi gdje dvije osobe različitog spola na istom radnom mjestu nemaju istu plaću no izvlačimo se razredima unutar razreda

  ne vidim smisla u tome uopće, iskreno

  glupost

  Smatram da je to grubo zadiranje u privatnost, nismo svi jednaki, niti dajemo jednak obol poduzeću. Neko se trudi više, netko manje, netko je bolji u svom poslu od drugih. Smatram da će to dovesti do nepotrebnih napetosti između kolega, jer će biti "kako on ima", umjesto da svako pogleda sebe u ogledalo, da maksimum i skupi hrabrosti potraživati plaću adekvatnu za svoj rad. Život je borba!

  Imat će pravo, samo tko će se usuditi to isto tražiti?!

  Koga boli kurac koliko drugi ima plaću. Tipično balkansko sranje.

  u čemu je problem, svatko od nas ima pravo pregovarati o osobno dogovarati svoja primanja.

  Bilješke be znati manje stresa

  BILO VIŠE POKUŠAJA ALI NIŠTA OD TOGA

  Placac je jedno, odgovornost i kompleksnost odgovornosti drugo. Pitanje je koliko je 1 strana objektivna i razumije siru sliku

  Treba uvesti samo za javne i državne službe

  To je glupost. Pogotovo sada kad je radna snaga u deficitu, ako nisi zadovoljan placom ideš dalje. Ne živim ja od drugoga već od svog znanja, rada i zalaganja.

  Nažalost uvijek je tako. Ali dobri radnici se ipak u privatnim malim firmama čuvaju i nastoje dobro i u mogućnosti platiti.

  Placa se dogovara individualno u privatnom sektoru

  Poslodavac treba biti obvezan svim zaposlenicima dostaviti podatke o plaći jer zaposlenici te podatke sigurno neće tražiti pojedinačno da se ne zamjere poslodavcu(iako imaju pravo na to).

  Jedno je plaća, a drugo su primanja...

  Jedino ako se plate isplacuju po skolskoj spremi pa da s ezba ko je za sta placen ...i kakva je necija produktivnost

  Ista pozicija ne znači ista prava ako djelatnik ne daje jednako

  Implementacija Direktive o transparentnosti plaća može imati pozitivan utjecaj na smanjenje jaza u plaćama. Omogućavanje zaposlenicima pristup podacima o plaćama unutar kompanije može otkriti nejednakosti i potaknuti poslodavce na pravednije politike plaća. Veća transparentnost može pridonijeti stvaranju jednakih mogućnosti za sve zaposlenike te potaknuti poslodavce da uspostave transparentne i objektivne kriterije za određivanje plaća.

  Nemoguća misija.

  Kao i sve u našoj državi,puno teorije,ali od prakse ništa!

  Imati pravo kod privatnog poslodavca ne znači ništa

 • Ne znam (7%)
  (88)
  Komentari (7)

  Komentari

  Rodni jaz u placama je mit ,da su zene placene manje onda bi firme zaposljavale samo zene zar ne?

  Since the admin of this site is working, no uncertainty very soon it will be famous, due to its quality contents. <a href="https://vammebel.ru/catalog/takhta/uglovaya-krovat-tahta/">угловая тахта с матрасом</a>

  When I originally commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment is added I get three emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Cheers! <a href="https://vammebel.ru/catalog/takhta/uglovaya-krovat-tahta/">тахта угловая с подъемным механизмом</a>

  I am curious to find out what blog system you have been working with? I'm experiencing some minor security problems with my latest website and I would like to find something more safe. Do you have any suggestions? <a href="https://vammebel.ru/catalog/takhta/uglovaya-krovat-tahta/">тахта угловая односпальная</a>

  Nisam sigurna jer svaki pojedinac ne razmišlja i ne misli isto.

  Teško je dati odgovor.. Sve je to relativno.

  ne

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.