Share
Tweet
+1
Share

Omega software d.o.o. za informatičke usluge i trgovinu

Omega software je hrvatska tvrtka osnovana 2001. godine. Od samih početaka svoje poslovanje temeljimo na razvoju i integraciji cjelovitih poslovnih IT rješenja. Naš tržišni uspjeh i kontinuirani rast, koje bilježimo iz godine u godinu, dokaz su da je početna vizija tvrtke koja će nuditi cjelovita poslovna rješenja u potpunosti prilagođena korisnicima bila ispravna.

Usmjereni smo na korištenje novih tehnologija kako bi stvorili rješenja koja su istovremeno laka za nadograditi i jednostavna za održavanje. Svoje djelatnike karakteriziramo kao svoju najveću dugoročnu snagu i vrijednost te kontinuirano povećavamo svoj tim. Trenutno zapošljavamo 45 djelatnika, većinom visokoobrazovanih stručnjaka. Stratešku pozornost pridajemo kontinuiranom stručnom usavršavanju na svim pozicijama, stoga naši stručni savjetnici posjeduju brojne certifikate kojima dokazujemo da idemo ukorak sa svim tehnološkim i poslovnim trendovima (Project Management, Microsoft te razni specijalizirani certifikati iz područja računovodstva, financija i upravljanja poslovnim procesima). Radni uvjeti prilagođeni maksimalnoj intelektualnoj produktivnosti i menadžment usmjeren ka dinamici osiguravaju djelatnicima izazovno radno okruženje.

Pored certifikata o kvaliteti ISO 9001 i ISO 27000 i statusa Microsoftovog zlatnog partnera imamo i lokalna priznanja kvalitete, te smo 2012. godine izabrani među najbolje poslodavce u kategoriji malih tvrtki. Naše platforme i specifična rješenja danas se koriste u mnogim složenim područjima poslovanja kao što je državna uprava, lokalne samouprava, komunalne djelatnosti, veleprodaja, maloprodaja , telekomunikacije, energetika i drugi.

Želimo i dalje nastaviti s uvođenjem inovacija i povećanjem kompetencija te prilagodbom na sve izazovnije zahtjeve tržišta, isporukom još kvalitetnije usluge, radom na sve većim projektima te većom fleksibilnošću u odgovoru na potrebe svojih klijenata. Da bismo to ostvarili, posebnu pažnju poklanjamo izboru i mentorstvu novih kolega, kako bi se i u budućnosti mogli osloniti na složan tim stručnjaka.

Nedavno je odjel istraživanja i razvoja pokrenuo Rhetos , razvojnu platformu otvorenog koda koja omogućuje programiranje na visokoj razini, a temelji se na domenskim jezičnim konceptima. U svakodnevnom radu težimo sustavno obuhvatiti problematiku kojom se bavimo, a Rhetos je upravo jedan od rezultata takvog načina razmišljanja kojeg smo odlučili podijeliti sa svijetom.

ZAŠTO RADITI U OMEGA SOFTWARE

  • Prilika za profesionalni razvoj i gradnju karijere kroz rad na multidisciplinarnim projektima
  • Ulaganje u obrazovanje, stručna usavršavanja i razvoj kompetencija
  • Ugodno i profesionalno radno okruženje u kojem se cijeni mišljenje svakog pojedinca
  • Stimulativna primanja i beneficije
  • Mogućnosti suradnje s akademskim i istraživačkim institucijama na razvojnim projektima
  • Sustav ocjenjivanja i nagrađivanja koji potiče postizanje izvrsnih rezultata
  • Fleksibilno radno vrijeme

Ako ste odgovorni, komunikativni, i stručni ili tražite profesionalnu i poticajnu radnu sredinu u kojoj ćete biti okruženi stručnjacima i neprestano se usavršavati, pozivamo Vas da se pridružite našem stručnom timu i ostvarite uspješnu karijeru.

Pošaljite nam svoj životopis i otvorenu molbu na mail: posao@omega-software.hr ili se prijavite na neki od naših otvorenih natječaja.

O SELEKCIJSKOM PROCESU

Kandidati čiji su životopisi odabrani, zovu se na startnu poziciju testiranja za posao, nakon čega slijedi test znanja koji se sastoji od pismene provjere stručnog znanja, sukladno radnoj poziciji za koju se testiranje provodi. Kandidati koji prođu prvi krug pozivaju se na psihologijsko testiranje. Slijedeći je korak razgovor sa stručnom komisijom koja se sastoji od 3 člana. To su voditelj odjela u kojem bi kandidat radio te dvoje potencijalnih kolegica i kolega. Cilj komisije je da provjeri snalažljivost, Inter personalnu inteligenciju, komunikativnost, znanje. Kandidat također ima priliku pitati komisiju što ga zanima o poziciji za koju se natječe. Nakon završetka ovog kruga komisija će direktoru preporučiti samo nekolicinu kandidata za finalni razgovor kojim se završava selekcijski proces.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje