Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Zabrana rada nedjeljom tek od iduće godine

Trgovine će tijekom sezone i prosinca moći raditi od 7 do 14 sati, a svim ostalim danima radit će od 6 do 22 sata

Iako se zabrana rada nedjeljom nalazi u konačnoj verziji Zakona o trgovini, Vlada još uvijek neće žuriti s njenom primjenom. Tako će ta odredba Zakona na snagu stupiti tek 1. siječnja iduće godine, ako je prvotan prijedlog bio da se da se aktivira od 1. studenog.

Prema novim odredbama trgovine neće raditi nedjeljom, a iznimka će biti jedino vrijeme turističke sezone od 1. lipnja do 1. listopada te prosinac, kada će raditi od 7 do 14 sati. Ostalim radnim danima trgovine će raditi od 6 do 22 sata.

Benzinske otvorene od 0 do 24
Sukladno tom prijedlogu, benzinske postaje i prodavaonice na malo unutar zatvorenog dijela benzinskih postaja te prodavaonice na graničnim prilazima, unutar zatvorenih područja auto-cesta na odmorištima, unutar zatvorenog područja kolodvora, zrakoplovnih luka, luka i pristaništa te u lukama nautičkog turizma radit će od 0 do 24 sata.

Nedjeljom će pak moći raditi štandovi i klupe za prodaju cvijeća i svijeća, kiosci za prodaju tiska, pekarnice, prodavaonice na benzinskim postajama te na kolodvorima i u zračnim lukama.

Nove odredbe Prijedloga zakona o trgovini Vlada je podržala te ga uputila u Sabor, a premijer Ivo Sanader kazao je kako se na zakon dugo čekalo, jer je trebalo usuglasiti stajališta svih socijalnih partnera. (V.K.)

Izvor:
Vjesnik

Aktualno

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje