Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

HZZO kreće u kućne kontrole bolovanja

Ako će nakon pregleda medicinske dokumentacije biti potrebno ustanoviti bilo kakve druge činjenice, kontrolori imaju pravo obaviti i kućni posjet

Prema novom pravilniku Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) od 1. lipnja ove godine, HZZO-ova inspekcija, ali isključivo liječnici, moći će dolaziti u kućne provjere pacijenata, piše Večernji list.

Ako će nakon pregleda medicinske dokumentacije u liječničkoj ordinaciji biti potrebno ustanoviti bilo kakve druge činjenice, radi dodatnog objektiviziranja pacijentova zdravstvenog stanja, kontrolori imaju pravo obaviti i kućni posjet, odnosno neposrednu kontrolu u pacijentovoj kući.

Naravno, riječ je o nastavku pojačane kontrole radi otkrivanja lažnih bolovanja i smanjenja opće stope bolovanja. Iz HZZO-a je nedavno priopćeno da je dosadašnjim kontrolama, stopa bolovanja već smanjena za 5 posto u odnosu na isto razdoblje lani, čime je ostvarena ušteda od 83 milijuna kuna. (V. K.)

Izvor:
Večernji list

Aktualno

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje