Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

EBRD i Infoarena Grupa okupljaju regionalne lidere industrije hrane, pića i maloprodaje

Regionalna konferencija FOOD, DRINKS&RETAIL ARENA 2010. održat će se 26. listopada u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade.

Globalna financijska kriza značajno utječe na sve pore društva kreirajući nove trendove poslovanja što je očito i u prehrambenoj industriji te maloprodaji. Promjena ponašanja potrošača uzrokovana padom kupovne moći potiče tvrtke u prehrambenoj industriji i maloprodaji da brže i efikasnije prilagođavaju strategiju poslovanja da bi uspjele opstati na tržištu. Preuzimanja, spajanja korporacija, poslovno restrukturiranje, kao i konstantni razvoj novih proizvoda kljucni su trendovi koji potiču konkurentnost ovog gospodarski dinamičnog sektora.

Hoće li se multinacionalne kompanije i dalje širiti u regiji i na koji način; koji su investicijski projekti interesantni za financiranje, hoće li ulaganja u inovacije biti dio ofenzivne ili defenzivne strategije, na kojim područjima možemo očekivati nova strateška udruživanja, koji će razvojni trendovi obilježiti sljedeći period, na koji način konkurirati na globalnom tržištu – samo su neke od tema o kojima će se raspravljati na FOOD, DRINKS&RETAIL ARENI 2010. - regionalnoj konferenciji industrije hrane, pića i maloprodaje.

Konferenciju organizira Infoarena Grupa u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), a održat će se 26. listopada 2010. godine u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade. Cilj Konferencije je predstavljanje razvojnih potencijala prehrambene industrije, industrije pica i maloprodaje koji mogu potaknuti snažniji gospodarski rast, intenzivirati regionalnu suradnju te kreirati sinergiju među interesnim skupinama radi optimizacije troškova poslovanja.

Na Konferenciji će sudjelovati regionalni lideri industrije hrane, pića i maloprodaje koji će predstaviti svoja poslovna iskustva te raspravljati o budućim trendovima i izazovima s kojima se suočava ovaj gospodarski značajan sektor.

Konferenciji će, između ostalih, prisustvovati: g. Ante Todorić, izvršni potpredsjednik za Poslovnu grupu Maloprodaja, Agrokor, gđa. Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica za Strategijske poslovne grupe i marketing te Poslovnu grupu Poljoprivreda, Agrokor; g. Emil Tedeschi, Predsjednik Uprave i većinski dioničar, Atlantic Grupa; g. Mujo Selimović, Predsjednik Uprave i vlasnik, MiMs Grupa, Bosna i Hercegovina; g. Željko Zadro, Predsjednik Uprave i suvlasnik, Tvornica šećera Viro; g. Miodrag Kostić, Predsjednik uprave i vlasnik, MK Grupa i Sunoko, Srbija; g. Svetozar Janevski, Predsjednik uprave, Tikveš, gđa. Vedrana Jelušić-Kašić, viša bankarica, EBRD, te brojni drugi predstavnici prehrambene industrije i maloprodaje. Detaljne informacije o programu Konferencije nalaze se na www.infoarena.hr.

Aktualno

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje