Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Njemačka traži radnike iz Hrvatske

Njemačka traži radnike iz Hrvatske

Bilježi najnižu stopu nezaposlenosti u posljednjih 21 godinu, a s Istoka Unije nije im došlo dovoljno ljudi. Rok za prijavu za gostujuće radnike u Njemačkoj istječe u petak 2. ožujka.


Dok neke zemlje EU doživljavaju ekonomski kolaps, poslodavci se u Njemačkoj žale na manjak radne snage, prenosi Business.hr.

Još početkom siječnja, Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj priopćeno je da im se u Njemačkoj otvara 150 tisuća novih radnih mjesta s pratećim dozvolama, za rad u graditeljstvu, tehničkim zanimanjima i ugostiteljstvu.

Prema podacima Savezne agencije za rad na raspolaganju je trenutno više od milijun radnih mjesta. A s istoka Unije u Njemačku je došlo raditi samo pedeset tisuća ljudi i nedostaje im drugih radnika u deficitarnim djelatnostima.

Gostujući radnici u Njemačkoj preko Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje primaju se dvaput godišnje. Više informacija o idućem roku koji istječe 2. ožujka ove godine možete dobiti ovdje. (M.D.)

Izvori: Business.hr, HZZ

Aktualno

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje