Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Fight Club – IT protiv estrade

Fight Club – IT protiv estrade

U sklopu „Europskog tjedna ICT zanimanja i digitalnih kompetencija“ sutra se (28. ožujka) održava Fight Club u sklopu kojeg će snage odmjeriti IT industrija protiv estrade.

Svrha rasprave primarno je usmjerena na podizanje svijesti o važnosti investiranja u informatičku pismenost građana te o nizu mogućnosti koje informatičke vještine i ICT zanimanja nude.

Pokušat će se usporediti IT industrija s profesijom estradnih umjetnika. Raspravljat će se prednostima i nedostacima rada u IT industriji u odnosu na estradu, a neka od znanih imena estrade će pripomoći da  se poruka o važnosti i značaju ulaganja u informatičke vještina i digitalne kompetencija prenese mladim ljudima, studentima i široj javnosti.

Boje  IT industrije branit će girl geek - Barbara Slade i informatičar - Jerislav Bobić, dok će estradnu zajednicu predstavljati Ivan Dražić (javnosti poznatiji kao Dragi iz grupe Connect) , Bizzo iz Bolesne braće te  Adnan Mehmedović, zvani Medo.

Fight CLub će se održati u srijedu, 28. ožujka 2012. g, od 18:30 do 19:30 sati,  u prostorijama kluba KSET, Unska 3, Zagreb. Ulaz je otvoren i besplatan za publiku.

Hacking Night

U petak 30. ožujka održat će se Hacking Night 2012, kojem se mogu priključiti svi zainteresirani, organizirani u timove od po tri natjecatelja te tako okušati svoje sposobnosti hakiranja poslužiteljske arhitekture.

Natjecanje je podijeljeno u 10 zadataka (SQL injection, steganografija, BoF, skeniranje ranjivosti, WiFi hacking, reverse engeneering, MitM...), a cilj je - prije od ostalih otkriti i prijaviti ranjivosti informacijskih sustava.

Natjecanje se održava u Visokoj školi za primijenjeno računarstvo Algebra od 18:00 do 01:00 sat, a organizatori su pripremili pizzu i pića za sve natjecatelje te dakako nagrade za pobjednike - koje će zasad ostati iznenađenje.

Zadatke za vješte hackere osmišljavaju sigurnosni eksperti - Bojan Ždrnja iz tvrtke Infigo IS te Robert Petrunić i Zlatan Morić iz Algebre. Ulaz je slobodan za sve tehnološke entuzijaste.

Aktualno

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje