Share
Tweet
+1
Share
Pošalji prijatelju

Nagradna igra: Prijavi utajivača, osvoji 20.000 kuna!

Nagradna igra: Prijavi utajivača, osvoji 20.000 kuna!

Nada Čavlović Smiljanec, šefica Porezne uprave objasnila je na koji će način nagrađivati građane koji će prijavljivati porezne utajivače dok je zamjenik ministra financija rekao kako od 1. siječnja nema više 'muljanja'.

Građani će moći putem SMS-a ili preko internetske stranice Porezne uprave prijaviti račune koji nisu poslani na fiskalizaciju. O kojem je iznosu riječ, nije precizirano.

No, zato su jasna pravila druge nagradne igre.

Građane će u kampanji nagovarati da sakupljaju račune te kada ih sakupe najmanje 20 pošalju u Poreznu gdje će omotnice ući u bubanj. Prva nagrada je 20 tisuća kuna, druga 15, a treća deset tisuća kuna.

Fond za nagrade nije u pitanju s obzirom da država planira na fiskalizaciji uprihoditi milijardu kuna a šefica Porezne ističe kako je riječ o konzervativnoj procjeni te kako smatra kako će prihodi u državni proračun biti i veći.

'Ovo je veliki projekt vlade, početak borbe protiv sive ekonomije', rekao je zamjenika ministra financija Borislav Laovac za Novu TV pohvalivši se da je sustav položio test.

No pravi test sustava za fiskalizaciju biti će srijeda, prvi radni dan. 'Od današnjeg dana više nema muljanja', istaknuo je objasnivši kako Ministarstvo kreće u kampanju kako bi građanima pojasnilo važnost uzimanja i izdavanja računa.

Izvor: Tportal

Aktualno

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje