Share
Tweet
Share
Send to friend

This ad is not active. Ad application not possible.

Rukovoditelj Odsjeka za podršku radu tijelima u sustavu visokog obrazovanja (m/ž)

Zagreb

Application deadline:

  • Agencija za znanost i visoko obrazovanje

Job description

Na temelju članka 24. Temeljnog Kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama („Narodne novine“, broj 128/17, 47/18, 123/19, 54/20, 66/20, 116/20, 23/22), uz prethodno dobivene suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja od 16. veljače 2022. (KLASA:119-02/21-01/0006; URBROJ:533-04-07-22-0004), v. d. ravnatelja Agencije za znanost i visoko obrazovanje, mr. sc. Sandra Bezjak, raspisuje

Javni natječaj

Položaj I. vrste – rukovoditelj/ica Odsjeka za podršku radu tijelima u sustavu visokog obrazovanja, Odjel za visoko obrazovanje, Odsjek za podršku radu tijelima u sustavu visokog obrazovanja -1 izvršitelj/ica na određeno vrijeme do povratka radnice s neplaćenog dopusta, uz ugovaranje obveznog probnog rada u trajanju od šest (6) mjeseci

Poslovi i zadaci:
- daje pravnu pomoć pojedinim tijelima u sustavu visokog obrazovanja
- prati i primjenjuje zakonske propise
- rješava upravne postupke
- sudjeluje u izradi pravnih akata za provođenje i izvršenje pojedinih postupaka vanjskog vrednovanja
- odgovara na tužbe, žalbe, zastupa Agenciju na sudu
- izrađuje normativne akte za praćenje i provođenje zakona – odgovara za zakonitost
- priprema i sudjeluje u izradi pravilnika, poslovnika, naputaka
- daje stručno mišljenje i objašnjenja u vezi s primjenom i provedbom propisa
- izrađuje nacrte sporazuma u području znanosti i visokog obrazovanja
- daje stručno mišljenje i objašnjenja u vezi s primjenom i provedbom propisa i međunarodnih ugovora
- priprema i usklađuje akte sa zakonodavstvom EU
- obavlja i druge poslove po nalogu ravnatelja, a na prijedlog pomoćnika ravnatelja

Requirements

- završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni odgovarajuće struke/ odgovarajuća stručna sprema prema prijašnjim propisima
- pet (5) godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
- znanje dvaju stranih jezika
- znanje rada na računalu

Uz vlastoručno potpisanu pisanu prijavu kandidati/kinje su dužni priložiti:
- životopis,
- dokaz o stručnoj spremi (preslika svjedodžbe/ diplome),
- dokaz o radnom iskustvu (preslika radne knjižice; ili preslika potvrde bivšeg poslodavca s opisom posla i navođenjem u kojem vremenskom razdoblju je obavljao navedene poslove; ili preslika ugovora o radu ili ugovora o djelu – s opisom posla i navođenjem jasnog vremenskog razdoblja u kojem je obavljao navedene poslove; ili preslika rješenja o prijmu ako su radili ili rade u državnoj službi – s opisom posla i navođenjem u kojem vremenskom razdoblju je obavljao ili obavlja navedene poslove; ili elektronički zapis ili potvrdu o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje),
- dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika osobne iskaznice ili preslika domovnice ili preslika putovnice)
- uvjerenje nadležnog suda da se protiv podnositelja prijave ne vodi kazneni postupak (ne starije od 6 mjeseci).

Sva tražena dokumentacija dostavlja se u neovjerenoj preslici, a prije izbora kandidata/kinje predočit će se izvornik.
Sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova („Narodne novine“ 82/2008, 125/2011, 20/2012, 138/2012, 69/2017) na javni natječaj, pod ravnopravnim uvjetima, mogu se javiti osobe oba spola.

Kandidatom/kinjom prijavljenim/om na JAVNI NATJEČAJ smatrat će se samo osoba koja podnese pravodobnu i urednu prijavu te ispunjava formalne uvjete iz natječaja.

Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve osobne podatke i privitke navedene u natječaju.

Kandidati/kinje su u prijavi obvezni navesti redni broj radnog mjesta na koje se prijavljuju. Ukoliko se kandidat/kinja prijavljuje na više oglašenih radnih mjesta kandidati/kinje moraju priložiti potpisanu prijavu i dokumentaciju za svako radno mjesto posebno.

U prijavi na javni natječaj potrebno je navesti osobne podatke kandidata/kinje: ime i prezime, datum rođenja, adresu stanovanja, broj telefona, po mogućnosti adresu elektroničke pošte.

Za kandidate/kinje prijavljene na natječaj koji/e ispunjavaju formalne uvjete provest će se testiranje radi provjere znanja, sposobnosti i vještina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se prijavljuje.

Mjesto i vrijeme održavanja testiranja biti će objavljeni na mrežnoj stranici Agencije za znanost i visoko obrazovanje www.azvo.hr najmanje 5 dana prije testiranja.

Za kandidata/kinju koji ne pristupi testiranju, smatrat će se da je povukao/la prijavu na natječaj te se u tom smislu više neće smatrati kandidatom/kinjom.

Ako se na javni natječaj ne prijave osobe koje ispunjavaju propisane uvjete, odnosno ako prijavljeni kandidat/tkinje ne zadovolje na testiranju, obustavit će se postupak po ovom natječaju.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje zadržava pravo da ne izvrši izbor niti jednog kandidata/kinje po natječaju.

Kandidat/kinja koji/a ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan/na je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje samo pod jednakim uvjetima.

Kandidati/kinje koji mogu ostvariti pravo prednosti kod prijma u javnu službu sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“ broj 121/17, 98/19, 84/21), članku 48. f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata („Narodne novine“ broj 33/92, 77/92, 86/92, 58/93, 02/94, 76/94, 108/95, 82/01, 103/03, 148/13, 98/19), članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom („Narodne novine“ broj 157/13, 152/14, 39/18, 32/20) i članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina („Narodne novine“ broj 155/02, 47/10, 80/10 i 93/11), dužan/na se u prijavi na natječaj pozvati na to pravo te ima prednost u odnosu na ostale kandidate/kinje samo pod jednakim uvjetima.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s čl. 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, uz prijavu na natječaj, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, treba priložiti i dokaze propisane čl. 103. st. 1. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji koji su objavljeni na web-str. Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposlavanje-843/843.

Kandidati/kinje koji/e se pozivaju na pravo prednosti prilikom zapošljavanja sukladno članku 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (Narodne novine broj 33/92, 77/92, 86/92, 58/93, 02/94, 76/94, 108/95, 82/01, 103/03, 148/13, 98/19), uz prijavu na natječaj dužni su, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje, odnosno potvrdu iz koje je vidljivo navedeno pravo.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom („Narodne novine“ 157/2013, 152/2014, 39/2018, 32/2020) uz prijavu na natječaj dužan/na je, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje o utvrđenom invaliditetu, odnosno drugi dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.

Kandidat/kinja koji/a se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu sa člankom 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina uz prijavu na natječaj, pored dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, nije dužan/a dokazivati svoj status pripadnika nacionalne manjine.

Kandidati/kinje prijavom na natječaj pristaju da njihove podatke obrađuju, samo u obimu i samo u svrhu provedbe natječaja, ovlaštene osobe za provedbu natječaja.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje dostavljene podatke kandidata/kinja obrađuje u skladu s odredbama pozitivnih propisa koji uređuju zaštitu osobnih podataka. Dostavljeni podaci obrađivat će se u svrhu provođenja natječaja za prijam u radni odnos i u druge svrhe se neće koristiti.

Priložena natječajna dokumentacija se ne vraća.

Javni natječaj bit će objavljen u Službenom listu RH - Narodnim novinama (www.nn.hr), na web-stranici odnosno oglasnoj ploči Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i na mrežnoj stranici Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.

Prijave na javni natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od dana objave natječaja putem linka za prijavu.

Nepravodobne i neuredne prijave, neće se razmatrati.

O rezultatima natječaja kandidati/kinje će biti obaviješteni/e pisanim putem u zakonskom roku.

Years of work experience:

5

What we offer

Job type:

Temporary

Education Recommendations

    USPOREDITE SVOJU PLAĆU

    Prosječna plaća u kategoriji
    Public services and non-profit organizations iznosi 914,73 EUR (6.865,70 kuna).

    Saznaj plaću za željenu poziciju prema svojim kvalifikacijama!

    Kreni

    We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.