Share
Tweet
Share

Milenij Hoteli d.o.o.

Tvoja prilika čeka!

Amadria Park jedna je od vodećih hotelskih grupacija u Hrvatskoj, upravlja luksuznim hotelima i turističkim objektima kategorije 4 i 5 zvjezdica na atraktivnim lokacijama u Šibeniku, Trogiru, Opatiji i Zagrebu.

S više od stoljeća obiteljske tradicije, Amadria Park posjeduje bogato ugostiteljsko iskustvo, od naših skromnih restoranskih početaka do današnjeg portfelja prestižnih hotela, atrakcija i raznovrsnih turističkih sadržaja. Ponosni smo što smo ostali u obiteljskom vlasništvu do današnjeg dana!

Naš uspjeh i prepoznatljivost rezultat su predanog rada svih naših djelatnika i dugogodišnjeg fokusa na turizam visoke kvalitete.

Naš glavni cilj je kreirati magične uspomene za sve naše goste!

Obiteljske vrijednosti

Radimo časno i odgovorno

Ponosni smo na naš doprinos i timski rad

Posvećeno brinemo o svakom gostu

Ljubazni smo domaćini

Podržavamo te!
Na svakom koraku

Tvoj uspjeh je naš uspjeh! Kreiramo razne edukacijske programe kako bismo ti omogućili razvoj i kontinuirano usavršavanje.

Želimo da upoznaš i razumiješ našu kulturu, naslijeđe i vrijednosti. Naš proces uvođenja u rad omogućava ti da upoznaš kompaniju i radno mjesto.

Želimo da stekneš upravljačke vještine potrebne za napredak na karijernom putu. Naš program razvoja karijera prepoznaje i nagrađuje predanost i trud.

Brinemo za tvoju sigurnost, dobrobit i razvoj

Benefiti

  • Sustav stimulacija i nagrada - aktivno i sustavno pratimo sve naše djelatnike te financijski i nefinancijski nagrađujemo rad, trud i zalaganje
  • Obiteljski popust - zaposlenici i članovi njihovih obitelji mogu ostvariti određene popuste na smještaj u našim destinacijama
  • Profesionalne edukacije - Amadria Park ima praksu poticanja i subvencioniranja profesionalnog obrazovanja i osposobljavanja svih svojih djelatnika
  • U 2023. godini smo za naše djelatnike osigurali i isplatili: jubilarne nagrade, Božićnice, 13. plaću te dar za dijete

Employer's ads

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.