Share
Tweet
Share
Send to friend

Sanjamo o poslu koji smo htjeli kao djeca

Radite li posao koji ste htjeli kao mali? Polovica ispitanika u MojPosao anketi još uvijek sanja posao iz dječjih snova. Zanimanja zadovoljnih ljudi? Direktor, trgovac, programer, novinarka.

Sanjamo o poslu koji smo htjeli kao djeca

Svakodnevna rutina ili potraga za poslom vraća nas u djetinjstvo. Civilni pilot, dizajner, fotograf, liječnik, snimatelj dokumentarnih filmova i učitelj neka su od neprežaljenih zanimanja u najnovijoj anketi portala MojPosao u kojoj je sudjelovalo 620 ispitanika.

Više od polovice (54%) još uvijek želi raditi posao koji su htjeli kao mali. „Nadam se da će mi se san ostvariti jer imam jasnu viziju. Red, rad i disciplina, a na kraju zaslužena plaća i odmor“, ilustrira jedan ispitanik stav većine koja nije odustala od željene karijere. Ostale je život odveo predaleko: zbog nedostatka kvalifikacija, financija, pritiska roditelja i nezaposlenosti odustali su od posla svojih snova. „Iako nije moj dream job, životni put donio mi je druge beneficije“ kaže ispitanica koja nije izgubila optimizam, no većina osjeća nezadovoljstvo.

Nešto manje od trećine ispitanika (29%) pronašlo je sreću u drugom poslu o kojem nisu sanjali u djetinjstvu. „Zavoljela sam pečenje torti i kolača kroz rad i danas mi je veliki san otvoriti svoju slastičarnicu“, kaže jedna ispitanica koja je maštala o frizerskom poslu. Ostali zadovoljni ispitanici htjeli su postati botaničari, arheolozi, policajci i liječnici poput omiljenih heroja s televizijskih ekrana.

Najmanji dio ispitanika (17%) zaposleno je u području o kojem su sanjali kao djeca. Iako je neke stvarni posao razočarao ili nisu dovoljno plaćeni, postoje ljudi koji su 'ispunili sve svoje poslovne snove' sudeći po komentarima. Zanimanja zadovoljnih ljudi? Direktor, trgovac, programer, novinarka.

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.