Share
Tweet
Share
Send to friend

Bilje potiče kreativnost i smanjuje broj bolovanja

Vašim zaposlenicima nedostaje kreativnosti? Investirajte u - sobno bilje!

Bilje potiče kreativnost i smanjuje broj bolovanja

Zaposlenici koji rade u prostorima s biljkama puno su manje na bolovanju jer biljke čiste toksine iz zraka ali i potiču na veću kreativnost, pa i na rezultat samog rada.

Sobno bilje na poslu pomaže koncentraciji, povećava produktivnost i jača imunitet zaposlenih za čak 47 posto, pokazalo je britansko istraživanje. Osim toga, zaposlenici koji su trebali donijeti kreativnu odluku bili su 45 posto maštovitiji ako su razmišljali u radnom prostoru ukrašenom biljkama.
 
"I prijašnje su studije pokazale kako biljke poboljšavaju zdravlje, sreću i produktivnost, no ovo je prvo istraživanje koje pokazuje kako pozitivno djeluju i na kreativnost zaposlenika", rekao je psiholog Craig Knight, jedan od voditelja studije. To otkriće daje nov način za poboljšavanje rezultata zaposlenika koji će osim toga i uljepšati izgled radnog prostora. Biljke ne djeluju pozitivno samo u uredima nego i u bolnicama, školama te domovima. Uče li u prostorima ukrašenim biljem, učenici i studenti uče brže i lakše pamte.

Pacijenti koji borave u bolnicama u kojima su sobe ukrašene biljem osjećaju manje bolova, tjeskobe i umora te uzimaju puno manje tableta protiv bolova i brže se oporavljaju. Biljke u domovima čiste zrak i doslovce isisavaju kemikalije povezane s prehladama, teškoćama s disanjem, pa čak i rakom. 

Pozitivan utjecaj bilja: 

  • Bilje čisti i do 87 posto toksina iz zraka u samo 24 sata što čuva zdravlje, ali i okoliš.
  • Zaposlenici koji rade u prostorima s biljkama puno su manje na bolovanju.
  • Uče li u prostorima ukrašenim biljem, učenici i studenti lakše pamte, a biljke smanjuju i bol.



Izvor: 24sata 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.