Share
Tweet
Share
Send to friend

Kako usmjeriti (nove) zaposlenike da budu produktivniji

Raspisali ste natječaj, odradili intervjue i zaposlili osobu. Imaju odlične vještine, radno iskustvo i ponašanje. Stoga, jednom kada ste iz zaposlili možete biti bezbrižni, zar ne?

Kako usmjeriti (nove) zaposlenike da budu produktivniji

Ne tako brzo.

Sigurno je bitno da osoba zna raditi posao zbog kojeg ste je zaposlili, ali pristup poslu i ispravan stav te razumijevanje onoga što radi je najbitnije.

Brojne tvrtke pretpostavljaju da razgovor za posao otkriva dovoljno o kandidatu. To nije istina. Evo nekoliko stvari koje dio poslodavaca zaboravlja naglasiti kad nova osoba dođe prvi dan na posao:

1) Ne objasne precizno kako posao stvara vrijednost.

Novi zaposlenik mora naučiti raditi svoj posao, ali prije toga mora savršeno razumjeti kako tvrtka stvara vrijednost i kako se bori protiv konkurencije.

Neovisno o poslu kojim se bavite, jedna ili dvije od ovih stvari donose konkretne rezultate: kvaliteta, usluga, cijena, individualan pristup klijentu/kupcu i zajednica vjernih potrošača koju ste teškim radom stvorili.

Bitni su i drugi segmenti posla, ali jedan ili dva od prethodno navedenih su ključni.

Započnite s tim informacijama, a zatim proširite priču. Objasnite novom zaposleniku kako njegov posao izravno stvara vrijednost. Opišite mu na koji će način baš to što on radi pomoći tvrtki da stvori ili zadrži prednost nad konkurentima.

Svaki novi zaposlenik mora znati što treba raditi ali, još važnije, zbog čega.

Uvijek započnite sa 'zašto'. A zatim se možete fokusirati na 'što'.

2) Ne predoče popis klijenata.

Svaki klijent je različit, s nekima surađujete već godinama, svi su bitni, ali postoje oni koji su vam posebno dragocjeni. Novi zaposlenik sigurno će biti u prilici raditi nešto za te klijente ili doći u kontakt s njima. Kako se ne bi događali nesporazumi koji mogu ugroziti poslovanje ili kako bi vaši klijenti dobili još bolju uslugu, vaš novi zaposlenik trebao bi znati važnost svih vaših poslovnih partnera, navike kupaca, ključne dobavljače i kratku povijest suradnje te sve druge informacije koje će mu omogućiti da svoj posao raditi dobro, a da vaši klijenti ostanu vaši klijenti.

Nemojte očekivati da će nova osoba takve informacije zaključiti sama. Informirajte na vrijeme!

3) Ne postavljaju odmah zadatke i ne traže odmah povratnu informaciju.

Uspješni poslodavci djeluju odmah. Vaš novi zaposlenik već bi prvog radnog dana trebao dobiti jedan konkretan zadatak koji je vezan uz posao koji će raditi.

Zbog čega? Ne samo zato da shvati kako je svaki, pa i najmanji poslovni proces, bitan već i da od samog početka razvije svijest o važnosti postizanja rezultata, osobnog postignuća i davanju povratnih informacija.

Ostavite li zaposlenika da prvog radnog dana samo šeće po uredima, upoznaje nove kolege i čavrlja s njima, ne činite mu uslugu. Prvi radni dan najbolje je započeti dodjeljivanjem manjih radnih zadataka koji čine postepeni uvod u konkretan posao koji će osoba zapravo raditi.

Ukoliko bi se zaposlenik odmah trebao primiti posla oko velikog projekta, pomognite mu da taj veliki cilj razdijeli na nekoliko manjih. Pratite njegov napredak korak po korak i postepeno ga usmjeravajte. Neka svaki dan završi određenim postignućem. Na taj način zaposlenik će brzo postati svjestan kakvu trenutnu korist tvrtka ima od njegovog rada, što je odlično jer daje motivaciju i konstruktivno jer pokazuje na koji način svaki, pa i najmanji, detalj doprinosi poslovanju.

4) Ne pojasne dobro zbog čega je nova osoba zaposlena.

Svaki čovjek zaposlen je radi jednog ili dva konkretna razloga ali nerijetko se ti razlozi izgube u moru informacija koje morate prenijeti tijekom selekcijskog postupka. Budite iskreni: lijepo je pronaći svestranog zaposlenika, ali u većini slučajeva ono što stvarno trebate je osoba koja je fantastična u tom jednom segmentu koji vam je bitan.

Prvog radnog dana podsjetite svog novog zaposlenika na glavni razlog zbog kojeg ste ga zaposlili. Nemojte da osoba izgubi iz fokusa zbog čega ste baš nju ili njega odabrali za ovaj posao. To je čovjek koji ima kvalitete koje ostali kandidati nisu imali. Iskreno osvijestite osobi te kvalitete, zašto su one bile presudne i stavite to u kontekst posla koji će novi zaposlenik raditi. Pritom ponudite vrlo konkretne informacije koje će vašem novom zaposleniku pomoći da lakše shvati prirodu svog posla i koje vještine može iskoristiti kako bi ostvario rezultate koje od njega očekujete.

Izvor: LinkedIn

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.