Share
Tweet
Share
Send to friend

Crna rupa selekcijskog procesa o kojoj HR nerado govori

Jedan američki HR stručnjak razgovarao je s više od 30 talentiranih lidera o najvećim izazovima zapošljavanja. Zanimljivo, ispostavilo se da je njihov najveći problem: što sa životopisima kandidata koje nisu zaposlili?

Crna rupa selekcijskog procesa o kojoj HR nerado govori

Neiskorišteni životopisi crna su rupa HR-a. Nemaju nikakve veze s poboljšanjem kvalitete zapošljavanja, a nameću problem koji ne bi uopće trebao postojati.

Naravno, uvijek je moguće poslati kandidatima ljubazno sročenu odbijenicu te nastaviti održavati pozitivan kontakt kako se nitko od njih ne bi uvrijedio. Međutim, čak i lijepe geste ponekad oduzimaju puno vremena. 

Ovaj problem najbolje je riješiti tako što ćete ga spriječiti na samom početku. To znači uvođenje strožih kriterija prilikom selekcijskog postupka, kako biste već u samom procesu prijave isključili kandidate koji nemaju vještine i kompetencije koje su vam bitne kod budućeg zaposlenika.

MojPosao svojim klijentima nudi opciju kreiranja upitnika koji olakšava selekciju kandidata, a koji je moguće uključiti u oglas za posao, kako bi ga kandidati riješili prije same prijave na oglas.

Kandidati mogu pristupiti prijavi na oglas neovisno o rezultatima koje su ostvarili u upitniku, ali vi temeljem njihovih ostvarenih rezultata možete puno lakše napraviti selekciju.

Pročitajte više o kreiranju upitnika za selekciju kandidata uz objavu oglasa na MojPosao

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.