Share
Tweet
Share
Send to friend

Izbjegavajte korištenje ovih riječi u životopisima

Neke izraze i riječi poslodavci ne žele vidjeti u prijavama za posao.

Izbjegavajte korištenje ovih riječi u životopisima

Mnoge tvrtke ozbiljno pogađa pandemija Covid-19, pa se nažalost mnogi ljudi suočavaju s otpremninama i nezaposlenosti. To znači ponovno pisanje životopisa koji će se ažurirati i slati potencijalnim poslodavcima, ali s obzirom na to da je konkurencija jaka, isplati se izbjeći sve što bi moglo iziritirati potencijalne poslodavce, savjetuje 24 sata.

Pomalo iznenađujuće, prema istraživanju portala Resume.io, čak 71 posto menadžera zaduženih za zapošljavanje u životopisima kandidata ne voli vidjeti riječ 'motivirani', a pri vrhu liste se našao i pridjev 'strastveni'.

U nastavku pročitajte još neke riječi koje nisu poželjne u životopisu:

Najbolji 
Izvrstan 
Marljiv 
Posvećen 
Dokazano 

Kako smanjiti upotrebu ovih omraženih pridjeva?

Ne pretjerujte

Radi se o konkurentnom tržištu rada, tako da je logično da želite svoje vještine opisati boljima nego što jesu. Ali ako napišete da ste 'sjajni' u vještini kada ste samo na 'dobrom' nivou, to će vam samo vama uzrokovati tugu. Naročito ako dobijete posao i poslodavac shvati da i niste toliko sjajni kao što ste tvrdili.

Nemojte se pretjerano oslanjati na pridjeve

Dobro napisani životopis vas ne čini odmah najboljim kandidatom, sve je u kvaliteti, a ne količini. Dakle, nemojte svoj životopis natrpati laskavim pridjeva. Koristite ih tamo gdje mislite da će vam zaista pružiti konkurentsku prednost.

Navedite primjere postignuća

Jednostavno je nabrojati tonu vještina bez ikakvih dokaza, ali poslodavac bi se mogao zapitati jeste li ih izmislili. Dakle, umjesto toga koristite rezultate i dostignuća iz prošlih profesionalnih i osobnih iskustava kako biste pokazali one 'izvrsne komunikacijske vještine', ili 'sjajne radne sposobnosti u timu'.
Izvor: 24 sata

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.