Share
Tweet
Share
Send to friend

Koji su vaši nedostaci?

Na koji način odgovoriti na ovo, za mnoge komplicirano, pitanje?

Koji su vaši nedostaci?

Australska stručnjakinja za karijeru i LinkedIn, Sue Ellson, rekla je kako je ovo često 'trik pitanje' i otkrila kako biste trebali odgovoriti na njega. Dodala je i što nikada ne biste smjeli reći.

Kako bi dobro odgovorili na ovo pitanje, Sue preporučuje da analizirate svoje prošlo iskustvo i navedete primjer kako ste poboljšali svoje određene vještine.

„Poslodavcima ne smeta ako imate slabost, oni samo trebaju znati da ste se spremni s vremenom prilagoditi, učiti i usavršavati“, rekla je, prenosi 24 sata.

Iako je na ovo pitanje teže odgovoriti nego na neka druga, Sue kaže da je važno razmotriti temeljit odgovor.

„Vjerujem da trebate sagledati dosadašnju karijeru i razmisliti o onome što su drugi ljudi primijetili. Ako znate da imate slabosti u određenom području, možete ih opisati i navesti što radite da ih poboljšate“, objasnila je.

Poslodavci uvijek mogu poticati na tečajeve tako da to trebate uzeti u obzir. 

Što nikad ne biste smjeli reći?

Sue je rekla da izbjegavate kritizirati tuđe ponašanje kad odgovarate na ovo pitanje i usredotočite se na vlastiti učinak i vještine.

„'Meke vještine' i emocionalna inteligencija visoko su cijenjeni u svim sektorima, a vaša sposobnost da radite samostalno ili kao dio tima je presudna i može dovesti do uspjeha u karijeri“, dodala je.

Također bi bilo pametno odabrati slabost koja nije izravno povezana s poslom za kojeg ste se prijavili, kako biste povećali šanse da budete izabrani na to mjesto.

Izvor: 24 sata

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.