Share
Tweet
Share
Send to friend

Kod njih je zadovoljstvo raditi! Najbolji poslodavci u 2021. godini su Infinum, Q agency i Ars Futura

Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac', u sklopu konferencije Udruge U4HR i Lidera: „Autentična organizacija“, MojPosao dodijelio je nagrade poslodavcima koji su ostvarili najviše ocjene u Istraživanju zadovoljstva zaposlenika.

Kod njih je zadovoljstvo raditi! Najbolji poslodavci u 2021. godini su Infinum, Q agency i Ars Futura

Riječ je o anonimnom istraživanju, čiji sudionici su tvrtke koje samovoljno prijave svoje sudjelovanje, a ocjenu zadovoljstva daju zaposlenici te iste tvrtke i kojeg MojPosao provodi s ciljem utvrđivanja u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj. 

Tvrtke koje ostvare najbolji rezultat proglašavaju se Najboljim poslodavcima

I dok Poslodavce prvog izbora predvode strane tvrtke, mahom njemačke, kao najbolje tvrtke za rad pokazale su se upravo domaće tvrtke, uz iznimku dm-drogerie markta, koji je već tradicionalno i najbolji, ali i najpoželjniji poslodavac.
 

Najbolji poslodavci su Infinum, Q agency i Ars Futura 

 
Najbolji poslodavci u 2021. u kategoriji velikih tvrtki su: 
 
  1. Infinum
  2. dm-drogerie markt
  3. Atlantic Grupa
 
U kategoriji srednji tvrtki najbolji poslodavci su: 
 
  1. Q agency
  2. Axilis
  3. Degordian
 
Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki za 2021. godinu su: 
 
  1. Ars Futura
  2. Porsche Digital Croatia
  3. The Productive Company
 
Također, od prošle godine sve tvrtke koje prvi put sudjeluju u Istraživanju ulaze u konkurenciju za priznanje Best new entry – najbolje plasirana nova tvrtka, a ovogodišnji dobitnik je tvrtka Porsche Digital Croatia.
 
 

Posvećenost poslu i izazovnost radnih zadataka posebno su na cijeni

 
Ove godine je u istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovalo čak 75 tvrtki (39% srednjih, 37% malih, 15% velikih i 9% mikro tvrtki), a svoje odgovore je ponudilo 7.100 zaposlenika (od preko 12.200 zaposlenih u tvrtkama sudionicama).
 
Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 3,34 (od mogućih 4). 
 
Ispitanici su najbolje ocjene i ove godine dali u kategorijama: Posvećenost poslu i Izazovnost radnih zadataka, dok su najlošije ocijenjene kategorije Osobni rast i razvoj i Organizacija rada.
 
Istraživanjem se mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihova motivacija da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade. Ovogodišnji rezultati pokazuju da je angažirano 42% zaposlenika, dok 55% djelatnika nije angažirano. Nemotivirano je svega 3% zaposlenika. U tvrtkama dobitnicima postotak angažiranih zaposlenika iznosi visokih 81%.
 
Od prošle godine istraživanjem se mjeri i eNPS - Employee Net Promoter Score (eNPS), definiran kao koncept koji je izgrađen oko Net Promoter Score (NPS) radi mjerenja lojalnosti zaposlenika. 
 
To je metoda kojom mjerimo koliko su zaposlenici voljni preporučiti svoje radno mjesto/tvrtku svojoj obitelji ili prijateljima. Moguća eNPS ocjena kreće se od – 100 do +100. Prosjek tvrtki u istraživanju iznosi + 42 boda, s tim da je prosjek eNPS bodova tvrtki dobitnica +87.
 

O Istraživanju zadovoljstva zaposlenika

 
Istraživanje zadovoljstva zaposlenika upitnik je koji se sastoji od 78 ključnih tvrdnji iz devet područja zadovoljstva zaposlenika. To su: Izazovnost radnih zadataka, Lojalnost zaposlenika, Organizacija rada, Radni uvjeti, Posvećenost poslu, Osobni rast i razvoj, Uključenost u donošenje odluka, Međuljudski odnosi i Komunikacija u tvrtki. 
 
Kroz posljednje četiri kategorije mjeri se
, koja se prikazuje kao postotak angažiranih, neangažiranih te nemotiviranih zaposlenika. 
 
 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.