Share
Tweet
Share
Send to friend

Tetovaže u radnim okolinama – dobrodošao 'ukras' ili odraz neprofesionalnosti?

Za jedne predstavljaju savršen trajni 'modni dodatak' našim tijelima, drugi imaju neutralan stav, a treći ne gledaju pretjerano blagonaklono na njih. Naročito kad se pojavljuju u radnim okolinama. Riječ je o tetovažama i piercinzima, 'glavnim likovima' najnovijeg MojPosao' istraživanja.

Tetovaže u radnim okolinama – dobrodošao 'ukras' ili odraz neprofesionalnosti?

Tetovaže su zabavan i zanimljiv način prikaza individualnosti. Dugi niz godina smatrale su se stigmom, i često su se vezale za osobine kojima nije mjesto na poslu. No, iako su tetovaže u poslovnom svijetu postale učestala pojava, određena negativna mišljenja postoje i danas, objavio je portal women in adria.

Čak i kod pojedinaca koji sami nemaju negativan stav prema tetovažama, kada ih zamolimo da zamisle situaciju u kojoj bi učitelj ili čak doktor njegovog djeteta bio tetoviran, javlja se određena doza skepse.

Zaposlenik je odraz kompanije, pa shodno tome mora i izgledati. Tvrtkin imidž mora se vidjeti na njenim zaposlenicama, uključujući ponašanje i fizički izgled.

Neki poslodavci konzervativnijeg su stava, pa se to odražava i na njihov princip rada, pristup strankama i stav prema tetoviranim zaposlenicima. S druge strane, kreativne grane kao i liberalniji poslodavci potiču i slave ovakvo vizualno pokazivanje osobnosti.

Htjeli mi to ili ne, tetovaže su u nekoj mjeri odraz osobnosti, stava prema životu pa čak i stava prema poslu. Naravno da nije svejedno koliko tetovaža osoba ima ili na kojem su mjestu na tijelu - ali gdje je ta granica kada nam tetovaže počinju smetati.  

Sudjelujte u istraživanju i podijelite s nama svoje mišljenje o tetovažama na radnom mjestu

 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.