Share
Tweet
Share
Send to friend

Jamnica je u potrazi za vozačima viličara, skladištarima i proizvodnim radnicima

Najveće online okupljanje istaknutih poslodavaca na tržištu rada i kandidata koji žele raditi u turizmu i sezoni ove godine će se održati od 24. siječnja do 2. veljače.

Jamnica je u potrazi za vozačima viličara, skladištarima i proizvodnim radnicima

Njihov proizvod danas je jedan od najprepoznatljivijih na našem tržištu, ali i van granica Lijepe naše, omiljeno je to piće malih i velikih, ljubi se sa slatkim, ali i slanim. Naravno, riječ je o Jamnici, vodećem proizvođaču i distributeru mineralnih voda i bezalkoholnih napitaka na tržištu regije čiji ćete bogati štand i ove godine moći posjetiti na najvećem sajmu poslova u turizmu i sezoni Sezonac.hr. 

Sudjelujete i ove godine na Sezonac.hr sajmu poslova u turizmu i sezoni. Koje radne pozicije za rad u sezoni ste objavili na sajmu te koje kvalifikacije očekujete od kandidata?
 
Drago nam je što imamo priliku opet sudjelovati na Sezonac.hr sajmu! U našim Pogonima Jani i Jamnici, tražimo Proizvodne radnike, u skladištima Skladišne radnike, odnosno Komisionere te Vozače viličara, dok u transportu imamo potrebu za zapošljavanjem Vozača kamiona. Kandidate tražimo na više lokacija diljem RH. Važno nam je da su kandidati odgovorni prema svom poslu i spremni na suradnju, dok je za vozače viličara i kamiona dodatno potrebno radno iskustvo i kvalifikacije poput uvjerenja za upravljanje viličarom, odnosno KOD-a 95 Osim navedenih kvalifikacija, važno nam je i da su kandidati pozitivni kao i ostatak našeg tima!

Što ako kandidat ne zadovoljava sve uvjete, no voljan je educirati se? Kakve su mogućnosti edukacije i razvoja sezonskih radnika?
 
Od pozicija koje imaju specifične uvjete možemo izdvojiti vozače kamiona i vozače viličara. Ukoliko je kandidat zainteresiran da radi kao vozač viličara, a nema Uvjerenje o osposobljavanju za upravljanje viličarom, svejedno se može prijaviti jer Uvjerenje omogućavamo mi! Također, naši vozači kamiona trebaju imati KOD-95 te digitalnu karticu vozača. KOD-95 financiramo mi ako kandidat zadovoljava uvjete za dobivanje KOD-a po kraćem postupku. Svi naši novi zaposlenici imaju dostupnog mentora koji će ih uvesti u posao i osigurati da savladaju sve što je potrebno da budu uspješni i dobro se osjećaju na svom novom radnom mjestu. Uvijek su tu i kolege koji su voljni pomoći i dati dobar savjet, a također prakticiramo i razmjenu naših djelatnika po lokacijama ako iskažu interes.

Osim rada u kompaniji koja je vodeći proizvođač i distributer mineralnih voda i bezalkoholnih napitaka na tržištu regije, koje su druge prednosti/benefiti koje sezonski radnici mogu očekivati u Jamnici?
 
Sezonski radnici mogu očekivati rad u poticajnom i pozitivnom okruženju, a za pojedine pozicije i lokacije, najbolji mogu očekivati i  mogućnost ostanka u kompaniji. Također, za većinu pozicija tu je i stimulativni dio plaće vezan uz radni učinak. Sezonski radnici ostvaruju prava iz Kolektivnog ugovora koja su primjenjiva na vrijeme trajanja njihovog zaposlenja. Osim materijalnih benefita, svakako je značajan benefit dostupnost stručnih mentora kao i prilika rada s najmodernijim proizvodnim linijama u našim pogonima.

Potencijalnim kandidatima je zanimljivo čuti više informacija o selekcijskom procesu, kako je taj proces organiziran u Jamnici?
 
Selekcija sezonskih, ali i ostalih zaposlenika, počinje prijavom na jedan od naših oglasa putem web-a. Kandidati tada uz svoju prijavu prilažu životopis te motivacijsko pismo ako to žele. Naš web obrazac sadrži i nekoliko pitanja koja nam služe kako bismo kandidate spojili sa željenim lokacijama rada i saznali nešto više o njihovom prethodnom iskustvu. Kandidati koji zadovoljavaju uvjete natječaja bit će pozvani na kratki intervju s voditeljem lokacije za koju su se prijavili. Svrha toga razgovora je upoznavanje te predstavljanje radnih zahtjeva i okoline kandidatu, a važno nam je čuti i što naši kandidati očekuju od nas. Nakon toga odlučujemo koji kandidati su najbolji za nas, kao i mi za njih, te ih pozivamo s ponudom rada na nekoj od naših lokacija.
 
Na kojim lokacijama kanite zapošljavati te što ako se prijave kandidati koji ne žive u mjestu gdje je lociran posao?
 
Trenutno zapošljavamo u Pisarovini, Jastrebarskom, Gorici Svetojanskoj, Rijeci, Zagrebu i Dugopolju, no kako sezona bude odmicala moguće je da će se otvoriti nova radna mjesta kao i nove lokacije za sezonske radnike. Prijevoz osiguramo za Jastrebarsko i Goricu Svetojansku iz Karlovca i Zagreba, kao i okolnih lokacija od kojih vozi kompanijski autobus.. Svim sezonskim zaposlenicima nudimo i naknadu za prijevoz do lokacije rada.
 
Želite li nešto dodat? Nešto što možda nismo spomenuli ili pitali, a voljeli bi istaknuti?
 
Voljeli bismo istaknuti da se veselimo svakoj prijavi za rad u našem timu te se uvijek trudimo našim zaposlenicima omogućiti najbolje moguće radno iskustvo. Svaki zaposlenik je važan dio tima, bez obzira bio stalan ili sezonski zaposlenik, te je taj osjećaj podrške i zajedništva ono što čini razliku i zbog čega nam se ljudi vraćaju iz sezone u sezonu. 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.