Share
Tweet
Share
Send to friend

Otkrivamo kako bez puno muke možete provjeriti budućeg poslodavca

Kako otkriti jeste li pronašli pravog poslodavca koji vas neće prevariti, koji vas neće prijaviti na pola radnog vremena, a od vas tražiti da radite puno radno vrijeme ili vam plaću isplaćivati pola - pola?

Otkrivamo kako bez puno muke možete provjeriti budućeg poslodavca

Stara poslovica kaže: “Tko pita, taj ne skita!” I čini se da je to stvarno tako. Isti savjet može se primijeniti i prilikom pronalaska novog poslodavca. Kako otkriti jeste li pronašli pravog poslodavca koji vas neće prevariti, koji vas neće prijaviti na pola radnog vremena, a od vas tražiti da radite puno radno vrijeme ili vam plaću isplaćivati pola - pola? Naravno, ponekad ne možemo biti u potpunosti sigurni, dok ne vidimo kako stvari stvarno stoje, no prije slanja životopisa ili odlaska na intervju dobro je provjeriti s kim idete na razgovor. U nastavku teksta donosimo nekoliko savjeta kako i na koji način možete provjeriti buduće poslodavca.

Pogledajte što o poslodavcu kaže Google

Google je postao naš najbolji prijatelj kada želimo doznati neke nove informacije. Prije prihvaćanja ponude za posao ili slanja prijave, budućeg poslodavca svakako “proguglajte”. Uz pomoć ove internet tražilice probajte pronaći što je moguće više informacija. Osim pronalaska službene internet stranice poslodavca, kao izvor iskoristite i različite medijske portale, ali i potrale koji prikazuju financijska stanja kompanije. 

Pogledajte što o poslodavcu pišu na forumima i društvenim mrežama

Forumi i društvene mreže također mogu biti dobar izvor informacija. Iako te podatke morate uzeti s dozom rezerve, oni vam mogu biti od velike koristi. Isto tako, službene stranice društvenih mreža poslodavaca također mogu biti korisne u vašem istraživanju jer na taj način možete usporediti sliku koji poslodavac na van iznosi o sebi s onom kako ga okolina doživljava. Uz to, na društvenim mrežama bez ikakvih problema možete pronaći bivše, ali sadašnje zaposlenike željene kompanije koji vam mogu dati korisne informacije. 

Pokušajte dobiti informacije od ljudi oko sebe

Razgovor s ljudima u vašoj neposrednoj okolini uvijek je bora opcija. Kroz život upoznajemo različite profile ljudi, a upravo vam ta poznanstva mogu poslužiti kada želite dobiti više informacija o svom budućem poslodavcu. Pokrenite temu promjene posla među kolegama, prijateljima, obitelji i sigurno će vam se javiti netko tko će vam pružiti neku korisnu informaciju.

Pogledajte profile poslodavaca na portalu MojPosao

MojPosao omogućava vam da na jednom mjestu doznate sve potrebne informacije o poslodavcima putem njihovih Profila. Lokacija je to koja vam, osim osnovnih informacija o kompaniji i zapošljavanju, na jednom mjestu nudi pregled različitih fotografija, video materijala i članaka. Na Profilima poslodavaca možete pronaći i poveznicu na korporativnu internet stranicu, društvene mreže, ali i sve novitete vezane uz tvrtku kao i aktualne oglasne. 
Uz to, na ovaj način možete biti sigurni da je vaš budući poslodavac provjeren i od naše strane te da je njegovo poslovanje u potpunostu u skalu sa svim zakonskim regulativama i propisima. 

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.