Share
Tweet
Share
Send to friend

Zakorači u roditeljstvo spremnije - Sudjeluj na konferenciji “Podrška ranom roditeljstvu: potrebe i mogućnosti”

Informiranje je prvi korak prema dobivanju podrške i ostvarivanju roditeljskih prava. Iskoristi priliku i prijavi se na BESPLATNU ONLINE KONFERENCIJU za (buduće) roditelje i stručnjake, koja će se održati 14. i 15. ožujka.

Zakorači u roditeljstvo spremnije - Sudjeluj na konferenciji “Podrška ranom roditeljstvu: potrebe i mogućnosti”

Postajanje roditeljem nije samo osobna, već i obiteljska i društvena stvar.

Ivana Habuš Kraljević iz Udruge EMA poručuje “Nitko nije stvoren da bude roditelj bez podrške. Podrška se ostvaruje u obiteljskom i širem društvenom kontekstu: kroz medicinsku skrb za majku i dijete, dostupnu podršku mentalnom zdravlju roditelja, senzibilizirano radno okruženje, pravnu sigurnost i promicanje vrijednosti ravnopravnog roditeljstva.” 

Roditelji mogu ostvarivati svoja prava i tražiti potrebnu podršku kada su informirani i osviješteni o svojim mogućnostima. Pozivamo roditelje i stručnjake u radu s djecom na online konferenciju “Podrška ranom roditeljstvu: potrebe i mogućnosti”: u 2 konferencijska dana očekuju vas 12 stručnjak(inj)a iz zdravstvenog, javnog, privatnog i civilnog sektora.

Životne promjene koje donosi dijete često donose velike emocionalne turbulencije na osobnoj i partnerskoj razini. O realnim iskustvima majki i očeva, teškoćama poput razvoda s kojima se roditelji ponekad suočavaju i u najranijem periodu roditeljstva, poslušajte na predavanjima psihoterapeutkinja Aleksandre Jedvaj i Sare Novak. O tome gdje zatražiti podršku saznat ćete na predstavljanju programa Postnatal pri Klinici za psihijatriju Vrapče, te od Sandre Nakić Radoš iz Centra za reproduktivno mentalno zdravlje koja će govoriti o smjernicama za prevenciju i tretman depresije u pre i postnatalnom periodu. Što očekivati od patronažne sestre i kako uključivanje u grupe potpore može pružiti podršku mentalnom zdravlju roditelja saznat ćemo direktno od patronažne sestre Ane Ilić iz Doma zdravlja Zagreb-Zapad. 

O izazovima roditelja djeteta s teškoćom u razvoju ili bolesti, kao i senzibilizaciji stručnjaka koji rade s djecom i roditeljima govorit će edukacijske rehabilitatorice Tamara Bobić i Martina Boričić Martić.

Poticaj na promjene koje olakšavaju balansiranje između privatnog i poslovnog života pružit će nam stručnjaci iz civilnog sektora (Ivana Zanze iz Udruge Roda, Elizabeta Matković iz Status-M-a i Anja Mihajlović ispred K-Zone) te Alen Mrvac s portala MojPosao, vodećeg hrvatskog portala za zapošljavanje i dijela Alma Career grupacije, koji će govoriti o hrvatskim prilikama i mogućnostima kada je riječ o perspektivi zaposlenih roditelja, realnim iskustvima očeva i ravnopravnom roditeljstvu u praksi.

O teškoćama na koje roditelji nailaze u ostvarivanju svojih prava i s kojima se obraćaju za pravnu podršku govorit će zamjenik pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Kristijan Kevešević.

Informiranje je prvi korak prema dobivanju podrške i ostvarivanju roditeljskih prava. Iskoristi priliku i pridruži nam se na BESPLATNOJ KONFERENCIJI za (buduće) roditelje i stručnjake Centra Klubko.

SAZNAJ VIŠE O RASPOREDU, TEMAMA I PREDAVAČIMA: 
https://www.klubko.hr/online-konferencija-podrska-ranom-roditeljstvu-potrebe-i-mogucnosti/

KADA: Četvrtak 14.3. i petak 15.3.2024.

KAKO: PRIJAVA PUTEM PRIJAVNICE.  

Sudjelovanje je besplatno!

Stručnjaci ostvaruju dobivanje potvrde o sudjelovanju.

Konferencija se održava u sklopu projekta “Podrška roditeljstvu, krila djetinjstvu”. Nositelj projekta je Udruga Prostor emancipacije, a provodi se u partnerstvu s Domom zdravlja Zagreb-Zapad.

Projekt je sufinanciran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.  

Sadržaj konferencije u isključivoj je odgovornosti udruge Ema i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.