Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Ovaj oglas nije aktivan. Prijava na njega nije moguća.

Viši stručni savjetnik za obnovu u Odjelu za obnovu stambeno-poslovnih i poslovnih zgrada oštećenih uslijed elementarne nepogode (m/ž)

Zagreb

Rok prijave:

  • MINISTARSTVO PROSTORNOGA UREĐENJA, GRADITELJSTVA I DRŽAVNE IMOVINE

Opis posla

Sukladno članku 45. Zakona o državnim službenicima („Narodne novine“, broj 92/05, 142/06, 77/07, 107/07, 27/08, 34/11, 49/11, 150/11, 34/12, 49/12 – pročišćeni tekst, 92/05, 107/07, 27/08, 34/11, 49/11, 150/11, 34/12, 49/12, 37/13, 38/13, 1/15, 138/15, 61/17 i 70/19 i 98/19) i članku 2. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi („Narodne novine“, broj 78/17 i 89/19), uz prethodnu suglasnost Ministarstva pravosuđa i uprave KLASA: 112-01/22-01/982, URBROJ: 514-08-01-02/02-22-02 od 16. studenoga 2022. godine, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine raspisuje

Javni natječaj

za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme

4.4.2.2. Odjel za obnovu stambeno-poslovnih i poslovnih zgrada oštećenih uslijed elementarne nepogode
- viši stručni savjetnik za obnovu – 1 izvršitelj na neodređeno vrijeme (red.br. radnog mjesta 201.)

Uvjeti

Stručni uvjeti:
- završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij društvenih znanosti – polje pravo, ili tehničkih znanosti - polje arhitektura i urbanizam ili građevinarstvo,
- najmanje 4 godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima,
- položen državni ispit odgovarajuće razine,
- poznavanje engleskog jezika,
- poznavanje rada na računalu.

Osim navedenih uvjeta, kandidati moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u državnu službu propisane odredbama članka 48. Zakona o državnim službenicima.

U odgovarajuće radno iskustvo, sukladno članku 48. stavak 5. Zakona o državnim službenicima, uračunava se i vrijeme obavljanja poslova na temelju članka 62. stavka 1. Zakona o državnim službenicima (povjeravanje poslova državnog tijela na temelju ugovora o djelu) te vrijeme stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.

U državnu službu ne može biti primljena osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima.

Na natječaj se mogu prijaviti osobe oba spola.

Službenici se primaju u državnu službu uz obvezni probni rad od 3 mjeseca.

Na javni natječaj se mogu prijaviti i kandidati koji nemaju položen državni ispit odgovarajuće razine, uz obvezu polaganja državnog ispita sukladno članku 56. Zakona o državnim službenicima.
U prijavi na javni natječaj obavezno se navode osobni podaci podnositelja prijave (ime, adresa stanovanja, broj telefona ili mobitela, po mogućnosti adresa elektroničke pošte) te broj i naziv radnog mjesta na koje se osoba prijavljuje.

Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.

Kandidati mogu koristiti obrazac za prijavu koji se nalazi na web-stranici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, mpgi.gov.hr.

Uz prijavu kandidati su dužni priložiti:
- životopis,
- dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (preslika diplome ili svjedodžbe),
- dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika osobne iskaznice, domovnice, putovnice ili vojne iskaznice),
- dokaz o radnom iskustvu (obavezno elektronički zapis odnosno potvrdu o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje iz koje je vidljivo razdoblje radnog iskustva u odgovarajućem stupnju obrazovanja, presliku radne knjižice i/ili potvrdu poslodavca o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima u slučajevima propisanim odredbom članka 62. stavak 1. Zakona o državnim službenicima),
- dokaz o položenome državnom ispitu, ako je kandidat položio državni ispit i
- dokaz o znanju engleskog jezika (presliku potvrde škole stranih jezika ili presliku svjedodžbe ili presliku indeksa), za radna mjesta za koje je znanje engleskog jezika stručni uvjet.

Isprave se prilažu u neovjerenom presliku, a prije izbora kandidata predočit će se izvornik.

Kandidati koji prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti, moraju se u prijavi pozvati na to pravo, odnosno uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu.

Kandidat koji može ostvariti pravo prednosti pri prijmu u državnu službu prema članku 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, broj 121/17, 98/19 i 84/21), članku 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata („Narodne novine“, broj 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13 i 98/19), članku 47. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata („Narodne novine“, broj 84/21), članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom („Narodne novine“, broj 157/13, 152/14, 39/18 i 32/20) i članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina („Narodne novine“, broj 155/02, 47/10, 80/10 i 93/11), dužan se u prijavi na javni natječaj pozvati na to pravo te ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji i člankom 47. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata uz prijavu na natječaj dužan je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja:
https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.

Kandidat koji se poziva na pravo prednosti prilikom zapošljavanja u skladu s člankom 48.f Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata uz prijavu na javni natječaj dužan je, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i rješenje o priznatom statusu odnosno potvrdu o priznatom statusu iz koje je vidljivo navedeno pravo.

Kandidat, da bi ostvario pravo prednosti pri zapošljavanju kao osoba s invaliditetom u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom dužan je uz prijavu na natječaj i uz sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.

Kandidat pripadnik nacionalne manjine koji se poziva na pravo prednost pri zapošljavanju na temelju članka 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, uz prijavu na natječaj, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, nije dužan dokazivati svoj status pripadnika nacionalne manjine.

Javni natječaj provodi komisija koju imenuje ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Komisija utvrđuje listu kandidata prijavljenih na natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete i čije su prijave pravodobne i potpune te ih upućuje na testiranje.

Provjera znanja, sposobnosti i vještina kandidata te rezultata u dosadašnjem radu utvrđuje se putem testiranja i razgovora komisije s kandidatima (intervju).

Testiranje se provodi u dvije faze. Prva faza testiranja sastoji se od provjere znanja, sposobnosti i vještina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta za koje je raspisan javni natječaj. Druga faza testiranja sastoji se od provjere znanja rada na osobnom računalu i znanja engleskog jezika, za radna mjesta za koja je znanje engleskog stručni uvjet.

Testiranju mogu pristupiti samo kandidati koji podnesu pravodobnu, potpisanu i potpunu prijavu te ispunjavaju sve stručne uvjete navedene ovim natječajem.

Potpunom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju.

Osobe koje ne podnesu pravovremenu ili potpunu prijavu ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja, ne smatraju se kandidatima u postupku javnog natječaja.

Za kandidata koji ne pristupi testiranju smatrat će se da je povukao prijavu na javni natječaj te se u daljnjem postupku više neće smatrati kandidatom.

Opis poslova i podaci o plaći radnih mjesta koje se popunjavaju javnim natječajem, sadržaj i način testiranja, te pravni izvori za pripremu kandidata za testiranje biti će objavljeni na web-stranici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine mpgi.gov.hr istovremeno s objavom javnog natječaja.

Vrijeme i mjesto održavanje testiranje objavit će se na web-stranici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine mpgi.gov.hr najmanje pet dana prije dana određenog za testiranje.

O rezultatima javnog natječaja kandidati će biti obaviješteni javnom objavom rješenja o prijmu u državnu službu izabranog kandidata na web-stranici Ministarstva pravosuđa i uprave https://mpu.gov.hr/ i web stanici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine mpgi.gov.hr. Dostava rješenja svim kandidatima smatra se obavljenom istekom osmoga dana od objave na web-stranici Ministarstva pravosuđa i uprave.
Izabrani kandidat biti će pozvan da u primjerenom roku, a prije donošenja rješenja o prijmu u državnu službu, dostavi uvjerenje nadležnog suda da se protiv njega ne vodi kazneni postupak, uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta te na uvid izvornike drugih dokaza o ispunjavanju formalnih uvjeta, uz upozorenje da se nedostavljanje traženih isprava smatra odustankom od prijma u državnu službu.

Ako se na javni natječaj ne prijave osobe koje ispunjavaju propisane i objavljene uvjete, odnosno ako prijavljeni kandidati ne zadovolje na testiranju, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine obustavit će postupak po ovome natječaju.

Prijave na javni natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od objave u Narodnim novinama, neposredno ili poštom, na adresu: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Glavno tajništvo, Sektor za pravne poslove i ljudske potencijale, Služba za ljudske potencijale, s naznakom „Za natječaj – KLASA: 12“, Zagreb, Ulica Republike Austrije 20.

Stručna sprema:

Viša stručna sprema, Sveučilišni prvostupnik, Stručni prvostupnik, Visoka stručna sprema, Magistar struke, Stručni specijalist

Potrebne godine iskustva:

4

Jezici:

Engleski (razina govora - osnovno, razina pisma - osnovno)

Što nudimo

Vrsta zaposlenja:

Stalni radni odnos

Preporučene Edukacije

    USPOREDITE SVOJU PLAĆU

    Prosječna plaća u kategoriji
    Državna služba i neprofitne organizacije iznosi 914,73 EUR (6.865,70 kuna).

    Saznaj plaću za željenu poziciju prema svojim kvalifikacijama!

    Kreni

    MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.