Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Ovaj oglas nije aktivan. Prijava na njega nije moguća.

Lektor 1 (m/ž)

Ovaj oglas omogućio je PosLovac. Tvoj lovac na posao!

Zagreb

Rok prijave:

  • HRT - Hrvatska radiotelevizija

Opis posla

Natječaj za radno mjesto

Lektor 1 (m/ž) - PJ Program, Odjel Lektori i fonetičari - (1 izvršitelj na određeno vrijeme do konačnog povratka radnice na rad).

Uvjeti koje kandidati trebaju ispunjavati:
- VSS - sveučilišni diplomski studij ili s njim izjednačeni specijalistički diplomski stručni studij (Kroatistika - Filozofski fakultet)
- znanje jednog svjetskog jezika
- znanje rada na računalu (i aplikacijama za rad)

Dodatna znanja, osobine, vještine i sposobnosti:
- komunikacijske i vještine prezentacije
- analitičke vještine
- preciznost i temeljitost u radu
- vještine podučavanja i prenošenja znanja

Probni rad: 6 mjeseci

Poslovi radnog mjesta:
- gramatički, pravopisno, leksički i stilski ispravlja i dotjeruje tekstove koji se pripremaju za izgovor, ispis i objavu
- lektorira tekstove iz sjedišta te HRT-ovih studija i centara
- daje jezične savjete novinarima i drugim govornicima
- obavlja i druge srodne poslove prema potrebi posla, odnosno prema nalogu nadređenoga

Odgovornosti radnog mjesta:
- za stručnu i pravodobnu lekturu
- za podizanje jezične kulture novinara i drugih autora te govornika
- za ugled HRT-a kao ustanove koja njeguje, čuva i promiče jezičnu kulturu
- za postupanje u skladu sa zakonskim propisima i općim aktima

Uz prijavu, kandidati moraju priložiti:
- vlastoručno potpisanu prijavu na natječaj
- životopis
- dokaz o državljanstvu (preslika domovnice ili važeće osobne iskaznice ili važeće putovnice)
- dokaz o stečenoj stručnoj spremi (preslika diplome). Ako je riječ o inozemnoj diplomi, odabrani kandidat do trenutka stupanja u radni odnos treba dostaviti potvrdu o priznanju inozemne visokoškolske kvalifikacije izdane od nacionalnog ureda (ENIC/NARIC) pri Agenciji za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske
- svjedodžbu ili potvrdu škole stranih jezika o znanju svjetskog jezika ili drugi odgovarajući dokaz
- dokaz o poznavanju upotrebe informatičkih sustava (preslika odgovarajuće isprave od obrazovnih institucija)
Ako je dokumentacija kojom se dokazuje stručna sprema u izvorniku na stranom jeziku, kandidati moraju priložiti i ovjereni prijevod na hrvatski jezik od strane sudskog tumača za određeni strani jezik.

Osobne izjave se ne prihvaćaju kao dokaz o ispunjavanju formalnih uvjeta.
Potpunom prijavom smatra se ona koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju.
Osoba koja nije podnijela pravodobnu ili potpunu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz javnog natječaja, ne smatra se kandidatom u postupku javnog natječaja.

Osobe koje prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti pri zapošljavanju, moraju se u prijavi pozvati na to pravo i priložiti propisane dokaze o tom statusu.

Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti prilikom zapošljavanja sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_07_84_1556.html), i kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti prilikom zapošljavanja sukladno članku 48. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata (https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_07_84_1555.html), a koji u trenutku podnošenja prijave ispunjavaju uvjete za ostvarivanje toga prava, dužni su uz prijavu na javni natječaj priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja i dokaze za ostvarivanje prava prednosti prilikom zapošljavanja. Popis dokaza za ostvarivanje prava prednosti prilikom zapošljavanja po obje osnove nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843;
Izrazi koji se u ovom natječaju koriste za fizičke osobe u muškom rodu, odnose se na jednak način na osobe muškog i ženskog spola. Na natječaj se mogu prijaviti osobe oba spola.

Podnošenjem prijave na natječaj kandidat daju privolu Hrvatskoj radioteleviziji da kao voditelj obrade osobnih podataka smije obrađivati njegove osobne podatke isključivo u svrhu provedbe natječajnog postupka u skladu s propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka.

Prijave na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta dostavljaju se u roku od 8 dana od dana objave natječaja, poštanskim putem na adresu: Hrvatska radiotelevizija, RJ Ljudski potencijali (soba 152, B 30), Prisavlje 3, 10000 Zagreb s naznakom "Za natječaj Lektor 1“.

Pisana zamolba: Prisavlje 3, 10000 Zagreb (soba 152, B30).

Ostale informacije

Preporučene Edukacije

    USPOREDITE SVOJU PLAĆU

    Prosječna plaća u kategoriji
    Administrativna zanimanja iznosi 819,77 EUR (6.176,54 kuna).

    Saznaj plaću za željenu poziciju prema svojim kvalifikacijama!

    Kreni

    MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.