Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Opomena pred otkaz tijekom bolovanja

Bolovanje je počelo 14.01.2008. i trebalo je trajati 3 mjeseca. No, na posao sam se vratio nakon mjesec dana. U međuvremenu mi je poslodavac uručio opomenu pred otkaz zbog neispunjavanja plana dok sam bio na bolovanju. Imam li pravo nastaviti bolovanje u otkaznom roku i u kojim slučajevima se bolovanje može nastaviti ako je prekinuto?

Iz Vašeg pitanja nejasno je jeste li dobili samo opomenu pred otkaz ili otkaz ugovora o radu odnosno jeste li Vi poslodavcu nakon primljene opomene dali otkaz.

U svakom slučaju mišljenja sam da ukoliko je točan Vaš navod da Vam je poslodavac uručio opomenu pred otkaz ugovora o radu radi neispunjenja plana, a Vi ste u tom razdoblju bili na bolovanju, osnovano možete odgovoriti poslodavcu na uručenu opomenu jer se u tom slučaju ne može raditi o Vašoj odgovornosti.

Ako ste dobili ili dali otkaz ugovora o radu pa slijedom te činjenice ste dužni odraditi ugovoreni ili zakonski otkazni rok, skrenuo bih Vam pozornost da za vrijeme trajanja privremene nesposobnosti za rad otkazni rok ne teče što znači da se prolongira datum isteka otkaznog roka, a samim tim i datum prestanka radnog odnosa.

Što se tiče prava na korištenje privremene nesposobnosti za rad, ne postoji zapreka da isto koristite i za vrijeme trajanja otkaznog roka ali treba naglasiti da je za korištenje prava na bolovanje presudno Vaše zdravstveno stanje i mišljenje Vašeg liječnika, a ne činjenica jeste li na otkaznom roku ili ne.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.