Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Otkazni rok nakon prekida rada na određeno

Primljen sam na određeno vrijeme (1.06.2009 – 30.09.2009) zbog povećanja obima posla, s mogućnošću prijevremenog otkazivanja ugovora. Otkaz sam dobio 11.09. 2009. zbog prestanka razloga primanja na rad, bez prava na otkazni rok i godišnji. U ugovoru piše da je otkazni rok u slučaju otkaza od strane radnika mjesec dana, a ako ga otkazuje poslodavac, otkazni rok se određuje sukladno članku 120. Zakona o radu. Jesam li imao pravo na otkazni rok?

da je otkazni rok najmanje dva tjedna, ako je radnik u radnom odnosu kod istog poslodavca proveo neprekidno manje od jedne godine.

Štoviše, imali ste pravo i na godišnji odmor u razmjernom trajanju sukladno vremenu provedenom na radu (3/12 ukupnog trajanja godišnjeg odmora).

Ukoliko do sada niste poslodavcu podnijeli zahtjev za zaštitu prava protiv odluke o otkazu, to više ne možete učiniti (protekao je rok od 15 dana), ali smatram da možete tražiti naknadu štete za uskraćeni razmjerni dio godišnjeg odmora jer je poslodavac imao mogućnosti osigurati Vam korištenje godišnjeg odmora.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.