Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Neisplata rate kredita po administrativnoj zabrani od strane poslodavca

Tvrtka mi je skinula ratu kredita po adminstrativnoj zabrani, ali istu nije uplatila banci. Koja su moja prava i obaveze prema banci, a koja prema tvrtki? Jesam li u tom slučaju dužan snositi troškove opomene za neplaćanje rate kredita?

Istim (ili sličnim) dopisom kojim se obraćate poslodavcu, svakako se obratite i banci ili instituciji kojoj plaćate kredit, a kako bi banka imala saznanja o razlozima zastoja isplate.

Naime, Vi ste banci i dalje jedini odgovorni za plaćanje kredita, kao i za sve troškove koji su vezani za isto (npr. kamate, eventualno plaćanje opomene zbog neplaćanja i sl.).

Međutim, ako banci na vrijeme javite da je do neplaćanja rate kredita došlo zbog problema s poslodavcem, moguće je da će banka imati razumijevanja te Vam neće slati opomene, te će pričekati kraće vrijeme da riješite nesporazum s poslodavcem.

U svakom slučaju, za sve dodatne troškove koje ste imali ili ćete imati iz razloga što Vam je poslodavac umanjio plaću za ratu kredita, a isto nije proslijedio banci, možete teretiti vlastitog poslodavca za naknadu štete.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.