Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Ima li svaki radnik pravo na isplatu otpremnine?

U slučaju kada radnik daje otkaz, te kada poslodavac otkazuje ugovor o radu izvanredno ili redovito skrivljenim ponašanjem, radnik nema pravo na isplatu otpremnine.

Ima li svaki radnik pravo na isplatu otpremnine?

Pitanje: 

Da li se svakom radniku (bez obzira ako ističe ugovor o radu ili da otkaz) mora isplatiti otpremnina?

Odgovor:

Sukladno članku 126. Zakona o radu, radnik kojem poslodavac otkazuje nakon dvije godine neprekidnog rada, osim ako se otkazuje zbog razloga uvjetovanih ponašanjem radnika, ima pravo na otpremninu u iznosu koji se određuje s obzirom na dužinu prethodnog neprekidnog trajanja radnog odnosa s tim poslodavcem. Otpremnina se ne smije ugovoriti, odnosno odrediti u iznosu manjem od jedne trećine prosječne mjesečne plaće koju je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu, za svaku navršenu godinu rada kod toga poslodavca.

Ako zakonom, kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu nije određeno drukčije, ukupan iznos otpremnine ne može biti veći od šest prosječnih mjesečnih plaća koje je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu.

Nadalje, radnik koji je pretrpio ozljedu na radu, odnosno koji je obolio od profesionalne bolesti, a kojemu nakon završenog liječenja, oporavka i profesionalne rehabilitacije, poslodavac ne može osigurati odgovarajuće poslove, ima pravo na otpremninu najmanje u dvostrukom iznosu, ako je ispunio uvjete za stjecanje prava na otpremninu propisanu Zakonom o radu.

Dakle, u slučaju kada radnik daje otkaz, te kada poslodavac otkazuje ugovor o radu izvanredno ili redovito skrivljenim ponašanjem, radnik nema pravo na isplatu otpremnine. 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.