Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Dodatno zaposlenje kod drugog poslodavca!

Ako Vam poslodavac kod kojeg ste trenutno zaposleni da pisanu suglasnost za rad kod drugog poslodavca, tada se možete i dodatno zaposliti, ali ne na duže radno vrijeme od osam sati tjedno.

Dodatno zaposlenje kod drugog poslodavca!

Pitanje:

Zaposlena sam u jednoj firmi već duže vrijeme na puno radno vrijeme (40 sati tjedno). Nedavno sam završila Visoku školu za sigurnost i postala stručna prvostupnica zaštite i sigurnosti na radu. Mogu li biti, uz svoju firmu, zaposlena i prijavljena u još nekoj na par sati mjesečno i obavljati posao u svojoj struci? Postoji li neki problem vezano za to i može li se moja dosadašnja firma usprotiviti zaposlenju u još nekoj firmi?

Odgovor:

Sukladno odredbi članka 61. Zakona o radu, puno radno vrijeme radnika ne može biti duže od četrdeset sati tjedno. Međutim, radnik koji radi u punom radnom vremenu može sklopiti ugovor o radu s drugim poslodavcem u najdužem trajanju do osam sati tjedno, odnosno do sto osamdeset sati godišnje, samo ako je poslodavac, odnosno ako su poslodavci s kojima radnik već prethodno ima sklopljen ugovor o radu, radniku za takav rad dali pisanu suglasnost.

Dakle, ako Vam poslodavac kod kojeg ste trenutno zaposleni da pisanu suglasnost za rad kod drugog poslodavca, tada se možete i dodatno zaposliti, ali ne na duže radno vrijeme od osam sati tjedno. 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.