Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Pronalazak drugog posla za vrijeme porodiljnog dopusta

U slučaju da pronađete novi posao za vrijeme rodiljnog dopusta, tada možete predložiti poslodavcu sporazumni raskid ugovora o radu.

Pronalazak drugog posla za vrijeme porodiljnog dopusta

Pitanje; 

Zaposlena sam na neodređeno vrijeme, a trenutno sam na porodiljnom dopustu. Ukoliko dobijem posao za vrijeme porodiljnog dopusta, mogu li se zaposliti u drugoj tvrtki?

Odgovor;

U slučaju da pronađete novi posao za vrijeme rodiljnog dopusta, tada možete predložiti poslodavcu sporazumni raskid ugovora o radu, u kojem ćete usuglasiti sve bitne stavke raskida, a osobito zadnji dan radnog odnosa. U slučaju da poslodavac ne želi sklopiti sporazumni raskid ugovora o radu, tada sukladno članku 35. Zakona o radu možete izvanredno otkazati svoj ugovor o radu, bez navođenja razloga. Izvanredno možete otkazati najkasnije 15 dana prije završetka rodiljnog dopusta (dakle nakon toga isto možete izvanredno otkazati ugovor o radu ali tada morate obrazložiti svoj otkaz). U slučaju izvanrednog otkaza ne primjenjuje se otkazni rok, te radni odnos završava na dan dostave izvanrednog otkaza poslodavcu.

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.