Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Otkaz Ugovora o radu za vrijeme trajanja otkaznog roka

Poslodavac može za vrijeme otkaznog roka otkazati ugovor o radu radnika.

Otkaz Ugovora o radu za vrijeme trajanja otkaznog roka

Pitanje;

Može li poslodavac otkazati Ugovor o radu za vrijeme trajanja otkaznog roka, koji je već ranije otkazan? Ako može, molim navedite u kojim slučajevima.

Odgovor;

Poslodavac može za vrijeme otkaznog roka otkazati ugovor o radu radnika. Naime, ako je npr. poslodavac redovito otkazao ugovor o radu radnika poslovno uvjetovanim otkazom, ili ako je radnik redovito otkazao ugovor o radu, tada je za vrijeme otkaznog roka radnik dužan raditi (osim ako ga poslodavac ne oslobodi obveze rada za vrijeme otkaznog roka). Ako radnik tijekom otkaznog roka krši obveze iz radnog odnosa, tada poslodavac može redovito skrivljenim ponašanjem ili izvanredno otkazati ugovor o radu radnika. Isto tako i radnik može izvanredno otkazati ugovor o radu za vrijeme trajanja otkaznog roka u slučaju da poslodavac krši obveze iz radnog odnosa. Npr, takav slučaj bi bio da radnik za vrijeme otkaznog roka neopravdano izostaje s posla nekoliko dana, u kojem slučaju bi poslodavac mogao opravdano izvanredno otkazati ugovor o radu.  

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.