Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Odrađivanje otkaznog roka u slučaju ugovora na određeno vrijeme

Ako ste s poslodavcem sklopili ugovor o radu na određeno vrijeme, tada sam ugovor mora sadržavati odredbu da se može redovito otkazati prije isteka ugovora.

Odrađivanje otkaznog roka u slučaju ugovora na određeno vrijeme

Pitanje; 

Poštovani, molim vas za odgovor. Jesam li dužna odraditi otkazni rok ako sam potpisala ugovor na određeno vrijeme?

Odgovor;

Ako ste s poslodavcem sklopili ugovor o radu na određeno vrijeme, tada sam ugovor mora sadržavati odredbu da se može redovito otkazati prije isteka ugovora. Ako ugovor ne sadrži takvu odredbu, tada se ne može redovito otkazati već takav ugovor o radu prestaje protekom vremena na koji je sklopljen. U slučaju da ugovor o radu na određeno vrijeme sadrži odredbu da se isti može redovito otkazati prije njegovog isteka, tada je u slučaju redovitog otkaza (bilo da ga otkazuje radnik ili poslodavac) radnik dužan odraditi otkazni rok u trajanju određenom Zakonom o radu ili samim ugovorom o radu. Međutim, ako ugovor o radu na određeno vrijeme istekne protekom vremena na koji je sklopljen (ili nastupom događaja do kojeg je ugovor sklopljen) tada ugovor o radu prestaje sam od sebe, bez potrebe otkazivanja ugovora o radu ili odrađivanja otkaznog roka od strane radnika.  

 

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.