Share
Tweet
Share
Pošalji prijatelju

Obveze poslodavca kada radnik prekine radni odnos

Poslodavac u potvrdi ne smije naznačiti ništa što bi radniku otežalo sklapanje novog ugovora o radu, bez obzira na način prestanka radnog odnosa.

Obveze poslodavca kada radnik prekine radni odnos

Pitanje:

Molim Vas kratko pojašnjenje koje su obaveze poslodavca u slučaju kada radnik jednostrano vlastitom voljom prekine radni odnos?

Odgovor:

Kada radnik redovito ili izvanredno otkaže ugovor o radu, poslodavac je dužan, sukladno članku 82. Zakona o radu, radniku koji nije iskoristio godišnji odmor isplatiti naknadu umjesto korištenja godišnjeg odmora. Naknada se određuje s razmjerno broju dana neiskorištenoga godišnjeg odmora. Također, sukladno odredbama članka 130. Zakona o radu, poslodavac je dužan u roku od petnaest dana od dana prestanka radnog odnosa radniku vratiti sve njegove isprave i primjerak odjave s obveznoga mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te mu izdati potvrdu o vrsti poslova koje je obavljao i trajanju radnog odnosa. Bitno je naglasiti da poslodavac u takvoj potvrdi ne smije naznačiti ništa što bi radniku otežalo sklapanje novog ugovora o radu, bez obzira na način prestanka radnog odnosa.

MojPosao koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića o kojima možete pročitati više.